Heikille hyvää ystävänpäivää

Kiitän Heikki Rantasta kommentista kirjoitukseeni kristillisestä kasteesta Sydän-Hämeen Lehdessä 6.2. 2019. Tarkoitukseni ei ollut herättää asiasta keskustelua ainakaan lehden palstoilla. Ennen sanottiin, että ”joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.”

Lukiessani mainitsemaani Elina Oksasen kirjoitusta, ajattelin että pitäisi kirjoittaa tämä toinenkin näkökulma asiaan. En halunnut mollata toisin ajattelevia. Sen takia sanoinkin siinä, että olen halunnut välttää näitä kastekeskusteluja, kuten olen tehnytkin. Mutta kun lapsikasteesta näen näitä kirjoituksia ja uskovien kasteesta taas en niitä näe paitsi hengellisissä lehdissä, niin tuntui oikeudenmukaiselta kirjoittaa myöskin uskovien kasteesta.

En tunne evankelisluterilaisen kirkon teologiaa, perinteitä, sakramentteja ja niin edelleen. Luen Raamattua sillä periaatteella, jonka olen jo lapsena oppinut, eli: ”lue niin kuin on kirjoitettu, usko niin kuin on kirjoitettu, niin saat niin kuin on kirjoitettu.”

Pyydän anteeksi Heikiltä jos vein häneltä uskon ilon, tai edes vähensin sitä. Jatketaan elämää edelleen ja iloitaan yhteisestä uskosta. Tätä iloa ei vähennä se, että olisimme jostakin asiasta oppineet toisin ajattelemaan tai olisimme eri mieltä.

Terveisin,

Asta Metsomäki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?