Attendo Satumetsän henkilöstömitoituksessa on todettu puutteita, aluehallintovirasto valvoo nyt asiaa: ”Satumetsään on palkattu lisää työntekijöitä”

Pälkäneellä sijaitsevan Attendo Satumetsän ikäihmisten hoivakodin henkilöstömitoituksessa on todettu puutteita. Puutteet havaittiin Kangasalan kaupungin omilla valvontakäynneillä, joita on tehty viime keväästä alkaen. Valvontakäyntejä alettiin tehdä saadun asiakaspalautteen pohjalta. Satumetsään tehdyistä valvontakäynneistä uutisoi ensimmäisenä Kangasalan Sanomat.

– Satumetsän mitoitus on toukokuusta 2018 loppuvuoteen 2018 vaihdellut 0,51–0,56 välillä. Mitoitus ei ole missään vaiheessa ollut alle suosituksen, mutta olemme puitesopimuksessa edellyttäneet 0,6 mitoitusta. Tuolla puitesopimuskirjauksella olemme pyrkineet varmistamaan riittävän hoidon laatutason ikäihmisille yksityisen palveluntuottajan tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Lukuisista keskusteluista huolimatta asia ei ole korjaantunut, ja siksi olemme antaneet asian aluehallintoviraston valvottavaksi 15. tammikuuta, Kangasalan sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne kertoo.

Attendo Satumetsästä kerrotaan, että hoivakodin henkilöstömitoitusta on käyty läpi ja että se on nyt kunnossa.

– Tällä erää Satumetsän hoitajamitoitus on kunnan vaatimaa mitoitusta korkeampi, joten edes äkillisissä sairaustapauksissa hoitajamitoitus ei laske alle vaatimuksen. Satumetsään on palkattu lisää sekä vakituista henkilökuntaa että keikkatyöntekijöitä, jotta hoitajien määrä pysyy jatkossakin hyvällä tasolla. Taloon on myös palkattu oma kokki ja siistijä, kun aiemmin siivouspalvelut tulivat SOL:ilta ja ruoka Attendo Herttuattaresta, Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi sanoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.