Diabeetikkojen sydän tarvitsee lisää hoivaa

Sydänlääkäri Sinikka Yli-Mäyry Taysin sydänsairaalasta pitää luennon ”Diabetes ja sydän” Aitoon Honkalassa tiistaina 19. helmikuuta kello 18.

Luennolle ovat tervetulleita diabeetikot läheisineen ja ystävineen. Myös diabeetikoita hoitava henkilökunta on tervetullut tilaisuuteen, sillä hoitohenkilökunnalla ei aina ole riittävästi tietoa diabeetikoiden riskeistä.

Tilastot kertovat, että diabeetikoiden – ja etenkin diabeetikkonaisten – verisuonet, sydän ja aivot tarvitsevat lisää huolellista hoivaa. Diabeetikoilla on noin nelinkertainen riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin verrattuna henkilöihin, joilla ei ole diabetesta. Naisten riski on jopa kahdeksankertainen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten diabeetikoiden tietoisuus liitännäissairauksien riskeistä on alhaisempi kuin muissa maissa. Sen vuoksi diabeetikkoja sydänsairaudet  eivät juuri huoleta. Tutkimuksen mukaan diabeetikot kuitenkin kaipaavat enemmän tietoa sairaudestaan.

Luopioisten, Pälkäneen ja Kuhmalahden  diabeteskerhot pyrkivät tarjoamaan ajankohtaista tietoa diabeteksesta ja sen hoidosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?