Kelkkakylän kuninkuuskisat vaarassa?

Potkukelkkavormuloilla kilpaillaan Mikkolan Navetalla tulevana lauantaina.

Eipä vainenkaan. Mutta Mikkolan Navetan väki tarkkailee viikolla huolestunein katsein Suurta Sulattajaa, vai miksi yllättävää lämpöaaltoa kutsutaankin.

Yletön lumen sulaminen merkitsee nimittäin lapiohommia niille, jotka valmistelevat tulevan lauantain talvikirmausta ja sen huipentumaa, potkukelkkavormuloita. Mutta vielä luistavat kelkat ja kengätkin, sillä tiet ovat kuin luistinratoja kaikkialla, missä hiekotuskomppaniat eivät ole ehtineet ahkeroida.

Perinteinen talvikirmaus alkaa Mikkolan Navetan pihapiirissä lauantaina 23.helmikuuta kello 10, jolloin innokkaimmat voivat jo ilmoittautua potkukelkkaviestiin. Viesti alkaa kello 11 nelihenkisin joukkuein. Omaa kelkkaa ei tarvita, mutta seikkailumieltä ja hyvää kuntoa kylläkin. Joukkueita kootaan viikon mittaan eri puolella kylää, joten varaudu vastaamaan: kyllä, ehdottomasti, jos sinulta tiedustellaan halukkuutta osallistua kisaan.

Löytyykö tänä vuonna erään tietyn Pirkon voittanutta?

Jokainen osallistuja kiertää reitin kerran ja yhden on uhrauduttava tankkauspisteelle juomaan kuumat juomat, muuten ropisee sakkokierroksia.

Kukkian Kädentaitajien pitämä Pytingin kahvila on avoinna klo 10–14. Ulkona Navetan väki paistaa makkaroita ja tarjoilee kuumaa mehua.

Lapset voivat hankkia punaiset posket kiitämällä napakelkassa tai laskemalla mäkeä. Aikuiset nauttivat kaffen, herkkupullien ja makkaroiden lisäksi Kiion Mikon sahansoitosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?