Attendon Satumetsän hoitajamitoitus on huolestuttanut omaista

Sydän-Hämeen Lehden lukija lähestyi toimitusta, sillä hän oli huolissaan pälkäneläisen Attendon Satumetsän hoitajamitoituksesta. Hän ei halua kommentoida asiaa nimellään, ettei hänen läheisensä joudu kärsimään.

– Attendo Satumetsä on minulle valitettavan tuttu, sillä läheiseni asuu siellä. Olen tunnistanut monia puutteita, joita on uutisoitu muissakin julkisuuteen nostetuissa yksiköissä.

– Mitoitus ei ole ollut riittävä, eikä sopimuksen mukainen. Hoitohenkilökunta on ollut niin sanotuissa keittiövuorossa. Heille on kuulunut muun muassa huoneiden siistimistä, mitä ei ole kylläkään tehty, niin pölyistä siellä oli kesälläkin.

Omainen kertoo, että vielä noin viikko sitten hänen läheisensä omahoitaja näkyi siirtyvän keittiötöihin kesken hoitotöidensä. Nyt Satumetsään on ilmestynyt uusi keittiötyöntekijä ja avustaja.

–Näytösluontoisesti minulle on mainittu, että meillä on nyt täällä hyvä mitoitus – tämä lienee niin sanottu maksettu puheenvuoro.

Tähän mennessä omainen on ollut havainnoistaan yhteydessä hoivakodin vetäjiin, ei valvontaviranomaisiin.

 

Vaativaa hoitotyötä

Satumetsässä on kolmas vetäjä vajaan vuoden aikana.

– Tahdon uskoa, että nykyisellä vetäjällä on tahtotilaa onnistua paremmin, mikäli työnantaja antaa tarvittavat resurssit käyttöön.

Pahin notkahdus hoivakodin tilanteessa oli omaisen mukaan viime vuoden keväästä vuoden 2019 alkupuolelle. Vielä alkukeväästä 2018 tilanne näyttäytyi  parempana.

– On äärettömän surullista, että uudessa talossa on hienot puitteet, mutta sisältö on sitten tämmöistä. Myös tiedonkulkuun toivoisin parannusta. Usein hoitaja vastaa kysymyksiin, että en pysty vastaamaan, kun juuri tulin vuoroon. Tuntuu, että raportointi tökkii vuorotyötä tekevien hoitajien välillä.

– Hoitotyö on vaativaa ja Satumetsässä asuu paljon heikkokuntoista porukkaa. Kyllä siellä hoitavia käsiä tarvittaisiin, omainen kertoo.

Attendo on ilmoittanut tarkastaneensa Satumetsän hoitajamitoituksen ja palkanneensa yksikköön lisäväkeä henkilöstömitoitusasian edettyä Aluehallintoviraston valvontaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.