Vaaranpaikka – S-Marketin pysäköintialue

Pälkäneen S-marketin parkkipaikkaa ei ole kunnolla suunniteltu, ja siellä ajellaan miten sattuu. Ehdotan oheisen kuvan mukaista järjestelyä. Marketin puoleiselle riville pysäköivät ajavat sinisen nuolen mukaan, niin kuin nyt tekevätkin, ja tien puoleisille paikoille  ajavat vihreän nuolen mukaan.

Ainoa ongelma, joka voi aiheuttaa ainakin peltikolareita, on se, että marketin puolelta lähtevät kääntyvät oikealle ja ajavat sisään tulevaa liikennettä vastaan. Heidän olisi ehdottomasti lähtiessään käännyttävä vasemmalle ja kierrettävä kirkon puoleisen päädyn kautta sinisen nuolen mukaisesti. Muka-kiireiset väittävät vastaan, mutta silloin kun paikalla on paljon autoja ja paikat jokseenkin täynnä, niin silloin marketin sisäänkäynnin edustassa parkkirivien päässä on turhaa ruuhkaa ja vaaratilanteita, kun sisään tuleva onkin äkkiä nokikkain jonkin poislähtevän kanssa.

Ei siinä montakaan sekuntia mene lisää, kun kiertää nuolen osoittamalla tavalla. Sisäänkäynnin pylvääseen olisikin saatava pakollista kääntymistä osoittava merkki.

Ajokortti 70 vuotta

Kirjoittajan ehdotus siitä, miten Pälkäneen S-Marketin pysäköintialueella tulisi ajaa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?