Talviliikuntapäivää vietetään Aitoon kuntoradan maastossa

Talvipäivän viettoa laavulla.

Vanhan Luopioisten alueella toimii kaksi reserviläisjärjestöä, Luopioisten Reserviläiset ja Luopioisten Reserviupseerikerho. Järjestöt toimivat tiiviissä yhteistyössä ja toimintaa järjestetään aktiivisesti läpi vuoden. Molemmat järjestöt toimivat Etelä-Hämeen alueella.

Suurin osa toiminnasta on ampumista, mutta on myös paljon muuta. Järjestöt järjestävät paljon erilaisia koulutuksia, retkiä ja liikuntatapahtumia. Mukavaa yhdessäoloa harrastetaan myös talkoiden ja erilaisten iltamien puitteissa. Lisäksi reserviläispiirin puitteissa on tarjolla paljon kilpailutoimintaa. Luopioisten kappeliseurakunta on tärkeä yhteistyökumppani sekä myös Luopioisten Sotaveteraanit.

Tämän vuoden ensimmäinen kaikille avoin tapahtuma on talviliikuntapäivä. Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 24. helmikuuta kello 12 alkaen Aitoon kuntoradan maastossa. Laavulla on tarjolla makkaraa, hernekeittoa, kahvia ja mehua – maksut omantunnon mukaan. Laavulla voi nuotion ääressä vastailla myös maanpuolustus- ja yleistietoaiheiseen visaan, josta on luvassa palkinnot parhaille.

Lisää jäseniä kaivataan

Reserviläisjärjestöjen tärkein tavoite on löytää jatkuvasti uusia jäseniä yhdistyksiin, näin säilytetään toiminnan jatkuvuus ja virkeys – uudet jäsenet saattavat tuoda mukanaan myös jotain uutta ideaa toimintaan. Yksi iso hanke, joka alkaa vihdoin olla loppusuoralla on ampumaradan parantamisprojekti. Valmista pitäisi tulla vielä tämän vuoden aikana. Ampumatoiminnan parantamiseen liittyy myös niin kutsutun reserviläiskiväärin hankinta.

Luopioisten Reserviläisiin voi liittyä jäseneksi kuka tahansa täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Sukupuolella tai sillä onko suorittanut asepalvelusta, ei ole merkitystä. Luopioisten Reserviupseerikerhoon voi liittyä jäseneksi reservinupseerit. Helpoin tapa liittyä mukaan on käydä netissä joko Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton sivuilla täyttelemässä jäsenanomus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?