Ravintola Liekki sai SPR:n sydäniskurin

Johanna Raivio kiinnittää ansiomerkkiä Irmeli Lambergin rintaan, Raija Vaaleri seuraa sivusta.

SPR Luopioisten osasto kutsui luopioislaisia ystävänpäivänä kahville Pytingin kahvilaan.

Tilaisuudessa luovutettiin Irmeli Lambergille Suomen Punaisen Ristin ansiomerkki kiitokseksi arvokkaasta toiminnasta Luopioisten osaston hyväksi. Merkin ojensi hänelle SPR:n Hämeen piirin sosiaalipalveluiden päällikkö Johanna Raivio ja osaston varapuheenjohtaja Raija Vaaleri.

Irmeli ja Lauri Lamberg lahjoittivat syntymäpäiviensä lahjarahat SPR:n Luopioisten osastolle toiveenaan, että varat käytetään kyläläisten arjen turvallisuuden parantamiseen. Yhteisesti päädyttiin sydäniskurin hankintaan. 2019 tammikuun alussa joukko Luopioisten keskustan yritysten henkilökuntaa ja kyläläisiä sai opastusta sydäniskurin käyttöön. Iskuri on sijoitettu ravintola Liekin tiloihin. Opastusta annetaan vielä kevään aikana esimerkiksi huhtikuun olopäivillä.

Sydäniskuri löytyy Luopioisista ravintola Liekin ovensuusta.

Irmeli Lamberg, miten arjen turvallisuutta mielestäsi käytännössä voidaan edistää?

– Sydäniskuri on vain yksi väline tai laite. Turvallinen Luopioinen muodostuu ihmisistä, heidän osaamisestaan ja ihmisten muodostamista verkostoista. SPR on paikkakunnalla mahdollistaja ja kokoava voima, kun toimintaa organisoidaan, ihmisiä koulutetaan ja käytännössä toimenpiteitä tehdään. Käytännön työstä hyviä esimerkkejä ovat soppatorstait, ensiapuvalmiuden ylläpitäminen ja ystävätoiminta.

– Pienellä paikkakunnalla verkostoituminen kaikkien toimijoiden kesken on ehdoton edellytys, jotta olemassa olevat rajalliset resurssit saadaan tehokkaaseen käyttöön.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?