Onnen pylväät

”Rukous, rakkaus, usko ja työ, ne on onnesi kestävät pylväät”. Tämä vanha muistovärssy, jonka tätini kirjoitti rippikorttiini, on jäänyt mieleeni ja osoittautunut elämässä todeksi.

Rukous on kristityn hengitystä. Rukoillen olen yhteydessä Jumalaan, se on luottamusta, kiitollisuutta, joskus kapinointia ja katumusta. Rukous on Jumalan edessä ja varassa elämistä. Se jäsentää ja muuttaa ajatuksiani, minua. Se antaa rauhan ja joskus jopa sen, mitä pyydän, aina sen, mitä tarvitsen. Rukoillessani en huuda tai huokaile tyhjyyteen, vaan tiedän, että tulen kuulluksi ja nähdyksi. Kun kaadun ja kompuroin, tai haaveeni kaatuvat, Jumala näkee, nostaa, kantaa ja taluttaa taas tästäkin eteenpäin.

Rakkaus ja hyväksyntä ovat kasvuvoima, elämän perusta. Jumalan rakkauteen saan aina luottaa, se ei koskaan katoa. Rakkaus lisääntyy jakamalla, rakastettuna voin itsekin rakastaa ja tuntea myötätuntoa ja armollisuutta itseä ja toisia, erilaisia, vieraampiakin kohtaan.

Uskolla otan vastaan sen, mitä Jeesus on puolestani tehnyt, pelastuksen. Uskoon sisältyy toivo, toivo iankaikkisuudesta, mutta myös toivo ja unelmat elämästä, jolla on hyvää annettavana, kaunista näytettävänä ja paljon asioita tehtävänä, oma omenapuukin vielä istutettavana.

Työ, palkkatyö, kotityöt, vapaaehtoistoiminta, koulu, opiskelu ja harrastukset, mielekäs tekeminen antaa syyn nousta uuteen päivään. Saan kokemuksen siitä, että olen tarpeellinen, hyödyllinen ja voin osallistua yhteisiin asioihin ja auttaa toisia.

Näitä onnen pylväitä saamme olla pystyttämässä tämän kevään Yhteisvastuukeräyksen kautta kotimaassa ja katastrofialueilla niille nuorille, joilla koulunkäynti ja ammattihaaveet ovat vaarassa kaatua köyhyyteen. Annetaan nuorille viesti ja kokemus siitä, että rukoukset kuullaan, heitä rakastetaan, usko ja toivo kantaa ja koulutus ja työ tuottavat hyvää ja kestävää satoa.

Siunausta kevättalveesi.

Päivi Giren

Luopioisten diakoni

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?