Rautajärvellä väläytellään mahdollisuutta tarjota väliaikainen koulupaikka Pohjan koululaisille – Kangasala ei lämpene ajatukselle

Rautajärvellä on väläytelty mahdollisuutta, jossa kuhmalahtelaisen Pohjan koulun oppilaat voisivat siirtyä väliaikaisesti Pälkäneen puolelle Rautajärven kouluun. Kangasalan kaupungin opetuskoordinaattori Marja Mattila kertoo, että yhteistyön mahdollisuutta on alustavasti selvitelty Pälkäneen sivistysjohtaja Tiina Kivisen kanssa.

– Näillä näkymin emme ole lähdössä yhteistyöhön, koska se ei ratkaisisi Kuhmalahden alueen oppilaiden opetuksen järjestämistä kokonaisuudessaan. Ensisijaisesti pyrimme löytämään ratkaisun hyödyntämällä Kangasalan omia tiloja, Mattila toteaa.

Rautajärven koululaiset vanhempineen ottaisivat Pohjan koululaiset avosylin vastaan.

– Vanhempainyhdistys suhtautuu erittäin positiivisesti siihen – ja jopa toivoo – että Pohjasta tulisi oppilaita Rautajärven kouluun.  Toivomme, että virkamiehet ja päättäjät mahdollistavat halukkaiden koulunkäynnin yli kunta- ja kaupunkirajan, Rautajärven koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Anne Kärpänniemi sanoo.

Pohjan koulu suljetaan sisäilmaongelmien vuoksi kevätlukukauden jälkeen, ja oppilaiden tulevaa koulupolkua suunnitellaan parhaillaan. Myös Rautajärven koulu on ollut sulkemisuhan alla ja Pälkäneen kunta on edellyttänyt, että koululla tulisi olla vähintään 25 oppilasta, jotta sen toiminta voi jatkua. Ensi syksynä koulu yltäisi nykyisillä tiedoilla juuri 25 oppilaaseen.

 

Esitetyt vaihtoehdot Pohjan koululaisten tulevaksi koulupoluksi:

  • Kangasalan sivistyskeskuksen ja teknisen keskuksen linjaamassa ensimmäisessä vaihtoehdossa koulun 1.–2.-luokat opiskelisivat Kuhmalahden päiväkodin yhteydessä olevissa tiloissa ja luokat 3–6 siirtyisivät Sariolan kouluun Sahalahdelle.
  • Toisessa vaihtoehdossa ykkös- ja kakkosluokka olisi päiväkodin tiloissa ja 3–4-luokka kävisi koulua Kuhmalahden VPK:lta vuokrattavassa tilassa. Sariolaan siirryttäisiin viidenneltä luokalta alkaen.
  • Kolmannessa vaihtoehdossa 1.–2.-luokkalaiset opiskelisivat päiväkodin tiloissa ja päiväkodin yhteyteen rakennettaisiin uusi tila 3.–4 -luokkalaisille, ja viidennelle luokalle siirryttäisiin Sariolan kouluun.​ Tässä vaihtoehdossa kolmos-nelosluokkalaisille rakennettaisiin väistötilat rakentamisen ajaksi päiväkodin tiloihin.
  • Keskustelutilaisuudessa 14.2. esille nousi kyläläisten päällimmäinen toive, jossa päiväkodin yhteyteen rakennettaisiin uusi koulu 1.–6.-luokkalaisille.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.