”Kangasala Goes Japan” juhlistaa Japanin ja Suomen diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlaa, ensimmäinen tapahtuma tulevana sunnuntaina

Japanissa vietetään 3. maaliskuuta tyttöjen päivää Hinamatsuria, johon liittyvät perinteisesti nuket.

Japani ja Suomi viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlaa tänä vuonna. Juhlavuotta vietetään molemmassa maissa lukuisten maiden kulttuuriperintöön ja kahdenvälisiin suhteisiin liittyvien tapahtuminen ja projektien merkeissä.

Kangasalan kaupunki yhteistyötahoinen käynnistää maaliskuussa 2019 suomalais-japanilaisen kulttuurin, koulutuksen ja elinkeinoelämän tapahtumien tapahtumaketjun teemalla ”Kangasala Goes Japan”. Tapahtumaketju käynnistyy Kangasala-talossa sunnuntaina 3. maaliskuuta kello 14. Tuolloin vietetään kaiken ikäisten “Kangasala Hinamatsuri” -juhlaa musiikin, leikkien, tarinoiden sekä teeseremonian merkeissä.  Paikalle saapuu myös japanilaisia vieraita. Samalla yleisö pääsee osallistumaan “Maailman suurin maalaus”-hankkeeseen, joka suuntaa Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisii. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?