Kielentuntija Karjalan mailla

Pertti Virtaranta litteroi Tolmatshun majatalossa Tverissä 1977. Kuva: Helmi Virtaranta, 1977, Museovirasto.

Akateemikko Pertti Virtaranta (1918-1997) oli monipuolinen ja tavattoman ahkera ja tuottelias tiedemies. Suomen kielen professori tuli yliopistomaailman ulkopuolellakin tunnetuksi muun muassa julkaisemalla hämäläis- ja satakuntalaismurteiden murrekirjoja ja esiintymällä Tverin ja Aunuksen Karjalassa kuvatuissa TV-dokumenteissa.

Pertti Virtarannan elämäntyöstä ja erityisesti hänen matkoistaan Tverin, Aunuksen ja Vienan Karjalaan kertoo Lepokodin kulttuurivartissa Arja Ahtee. Tilaisuus on SVS Kangasalan järjestämä, ja se pidetään sunnuntaina 3. maaliskuuta kello 14 Kangasalan Lepokodilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?