Tilastojen valossa: pälkäneläiselle Pälkäneeltä asunto säästämällä reilussa 15 vuodessa, Kangasalta 19 vuodessa ja Helsingistä 42 vuodessa

Kuviosta selviää, kuinka pitkään pälkäneläisen pitäisi säästää 30 prosenttia vuosituloistaan, jotta hän voisi hankkia 80-neliöisen perheasunnon. Taulukon tiedot: Vertaaensin.fi

Jos pälkäneläinen haluaa ostaa 80 neliömetrin asunnon Pälkäneeltä, hänen täytyy säästää 30 prosenttia käytettävissä olevista tuloistaan 15,5 vuoden ajan. Kangasalta ostettaessa säästäminen kestää 19 vuotta, Valkeakoskelta 12,5 vuotta ja Tampereelta 24,5 vuotta. Vastaavasti pälkäneläisten keskimääräisillä vuosituloilla saman kokoisen asunnon ostaminen Helsingistä kestäisi 42,2 vuotta.

Säntillistä säästämistä 40 vuotta 80 neliömetrin asuntoa varten on paljon, mutta vertailun kaikkein kallein sijainti on Lontoo. Lontoosta 80 neliömetrin asunnon ostaminen vaatisi pälkäneläisen keskimääräisellä palkalla 112 vuoden säästämisen.

Vertailusivusto VertaaEnsin.fi selvitti asuntojen hintatasoa Suomessa ja myös Euroopan isoissa metropoleissa. Vertailussa on otettu huomioon suomalaisten käytettävissä olevat keskimääräiset vuositulot ja vertailtu näitä asuntojen hintoihin. Analyysistä selviää, kuinka pitkään kunnan asukkaan tulisi säästää 30 prosenttia käytettävissä olevista vuosituloistaan, että hän saa ostettua velattoman asunnon eri kaupungeista.

Lähde: https://www.vertaaensin.fi/blog/asunto-ja-palkkavertailu-2019

Perheasuntojen keskihintoja Pälkäneellä ja Euroopassa. Kuvio: Vertaaensin.fi

Perheasunnon keskihintoja Pälkäneellä ja verrokkikunnissa. Kuvio: Vertaaensin.fi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.