Koskikaran kevätkuulumisia: Kukkian tila huolettaa

Kysymys ei ole Valkeakosken kaiman kaupallisista tiedotteista vaan meistä Hauhon Vihavuoden kaimaveljistä ja sisarista. Olin näkyvästi esillä taannoin uutisissa, sillä kyseessä ei ollut mikään uutisankka vaan oikea koskikara. Esitän eriävän mielipiteen siitä, että Kukkialta – Hämeen helmestä – virtaava vesi ei olisi samentunut vuosikymmenien saatossa, kun esi-isäni ja -äitini elivät kyseisillä reviireillä. Kukkian tilan heikkeneminen on pistänyt hälytyskellot soimaan jo vuosia sitten, mutta nämä äänet eivät ole tavoittaneet vielä päättäjiä.

Kohta lakkaavat kuulumasta myös koskikaran äänet ja se olisi suuri vahinko. Hyvät päättäjät! Kun jäät tekevät lähtöä Kukkialta, tehkää pieni tutustumismatka järvelle ja / tai virran rannalle, niin voitte omin silmin todeta, että asioille ”tarttis tehrä jo jotain”.

Älkää kirjoitelko pelkästään lehtiin vaan tarttukaa härkää sarvista ELY-keskuksen ja muiden tahojen suuntaan. Käärikää hihat ja käykää työn touhuun käsiksi heti ensi keväänä! Uskon, että talkoolaisia löytyy.

Kevätterveisiä kosken kuohuista toivottaa,

Koskikara

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?