Hiihtosuunnistuksen mitalisadealue Laitikkalassa

Hiihtosuunnistuksen parisprintin Suomen mestarit poikien 17-sarjassa Seeti Salonen (vasemmalla) ja Rauli Aho pääsivät tuulettamaan Iisalmen Paloisvuoren hiihtostadionilla.

Rauli Aho hiihtosuunnisti tuplamestariksi SM-sprinteissä Iisalmen Paloisvuoren hiihtokeskuksessa.

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa mestaruus tuli H15-sarjassa ja sunnuntain sprinttiviestissä kaksihenkisin joukkuein Rauli oli sarjaa vanhempien ikäluokassa 17-vuotiaiden kultapallilla Valkeakosken Hakan joukkueessa yhdessä Seeti Salosen kanssa.

Paloisvuoren hiihtokeskus tarjosi hankikelillä vauhdikasta hiihtosuunnistusta. Runsaan kilpahiihtolatujen verkoston välissä metsän halki pujotelleet kapeat moottorikelkkaurat asettivat kovat haasteet niin suunnistuksellisesti kuin hiihtoteknisestikin. Niin Hakalaiset kuin muutkin maamme huiput ylistivät kevätauringon koristamia puitteita.

Himmeämpiä mitaleita eli pronssia toivat Laitikkalaan Ahon isommat veljekset Aaro ja Ilmari poikien 20-sarjassa . Jos oli Rauli tuplamestari niin Aaro täydensi tuplapronssilla otettuaan lauantaina saman sarjan henkilökohtaisen pronssin.

Laitikkalan kovaa edustusta täydensi Katja Linnainmaa tyttöjen 17-sarjan sprinttiviestin 8. sijalla yhdessä Hakaa edustavan lempääläläisen Inka Joensivun kanssa, mutta joukkueen suoritus hylättiin väärän rastileimauksen vuoksi.

Varsinainen Laitikkalan edustusjoukkue oli lisäksi yli 50-vuotiaiden ”kyytimiessarjassa” Jarmo Aho ja Pekka Linnainmaa myös 8. sijalla.

SM-Pronssia nuorten 20-vuotiaiden sarjassa hiihtosuunnistajaveljekset Aaro (vasemmalla) ja Ilmari Aho.

Pälkäneeltä vahva edustus EM-kisoihin

Hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoja seurataan Laitikkalan kylällä tavallista suuremmalla mielenkiinnolla, kun Aaro ja Rauli Aho saivat matkalipun lajin EM-kisoihin Ruotsissa 19.–24. maaliskuuta.

Valintaperusteena oli Iisalmen SM-sprinttien lisäksi edellisen viikonlopun SM-keskimatka, jolla Aaro Aho otti 20-vuotiaiden nuorten pronssia. Valkeakosken Hakan vahvaa EM-edustusta täydentää vielä keskimatkan Suomen mestari Seeti Salonen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?