Tärkeitä vaaleja

Vuodelle 2019 on merkitty kalenteriin paritkin vaalit.

Eduskuntavaalit käydään reilun kuukauden kuluttua, 14. huhtikuuta. Tuolloin valitaan 200 kansanedustajaa, jotka ovat osaltaan päättämässä valtion taloudesta ja lakien säätämisestä.

Maakuntauudistukseen liittyvät vaalit ovat hiljalleen siirtyneet eteenpäin, ja joidenkin mielestä nähdyllä uudistuksen valmistelulla saisivat siirtyä vastakin. Maakuntavaaleissa on määrä valita päättäjiä maakuntavaltuustoon, jonka on kaavailtu käyttävän päätösvaltaa koko maakunnan laajuisesti esimerkiksi sosiaali- ja terveysasioissa.

Pälkäneellä ehditään järjestää parikin merkittävää vaalia jo ennen huhtikuuta, joskin molemmat liittyvät samaan asiaan. Kunnanhallitus sai käsiteltyä Kunnanjohtajan virkavaali -pykälän omalta osaltaan jo tämän viikon maanantaina, ja ratkaiseva jatko-osa käydään ensi viikolla valtuustossa.

Vaikka kunnanjohtaja on vain yksittäinen viranhaltija ja varsinaiset päätöksentekijät istuvat muualla kuin kunnantalolla, on uuden kunnanjohtajan valinta pälkäneläisittäin merkittävää. Kunnanjohtaja istuu monessa tärkeässä pöydässä, antaa kunnalle kasvot ja osaltaan linjaa vahvasti kunnan tulevaisuutta.

Pälkäneellä kunnanjohtajan rooli on nykytilanteessa muutakin. Vaikka kunnantalon henki on parempi kuin kylillä puhutaan, riittää maineen ja luottamuksen rakentamisessa eri tahojen välille työtä. Uudistuvalle johtoryhmälle pöytä on kuitenkin sangen puhdas aloittaa.

Syytä on toki muistaa, että juuri myöhemmin edessä olevat isommat vaalit tulevat lopulta antamaan reunaehdot sille toimintaympäristölle, jossa kunnanjohtaja oikeine käsineen tulee toimimaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.