Avustus: Liikunnallisen elämäntavan hankkeille jaettiin 620 000 euroa

Pälkäneen kunta sai parkouriin 5000 euroa

Pälkäneen kunta järjestää Parkour Akatemian avulla neljä liikunnallista tapahtumaa.

Pälkäneen hanke ”Parkour-liikkumisesta kestävä toimintamuoto Pälkäneen kunnan lapsiperheille” sai 5 000 euroa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi yhteensä 620 000 euroa valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan paikallisille kehittämishakkeille. Avustusta myönnettiin 34 kunnalle Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella.

Pälkäneen varhaiskasvatusjohtaja Juha Forsman sanoo, että raha käytetään Parkour Akatemian järjestämiin tilaisuuksiin. Varhaiskasvatuksen henkilökunnalle, lapsille ja vanhemmille järjestetään neljä parkour-tapahtumaa.

– Pienille lapsille on luontaista liikkua hyppimällä. Toivottavasti Onkkaalassa nähdään pian paljon hyppiviä lapsiperheitä, Forsman suunnittelee.

Parkourilla tavoitellaan Forsmanin mukaan pälkäneläisille lapsiperheille lisää yhteistä aikaa.

Liikunnallisen elämäntavan paikallisilla kehittämisavustuksilla tuetaan eri ikä- ja väestöryhmiin kohdentuvia terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan paikallisia kehittämishankkeita, joiden avulla lisätään suomalaisen väestön liikuntaa liikuntasuositusten mukaisesti ja liikunnallisen elämäntavan omaksumista osaksi arkea.

Kangasalan kaupungin hanke ”Pienet linnut iloisesti liikkeelle Kangasalla” sai 10 000 euroa.

Yksi kommentti

  1. elinamakinen

    Kuulostaa hyvältä, mutta toivottavasti myös vanhan Luopioisten puolella nähdään paljon hyppiviä lapsiperheitä, eikä ainoastaan Onkkaalassa kuten Forsmann haastattelussaan kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?