Miten sujuu Kangasalan seudun Osuuspankin toimitusjohtajalta sähköautoilu?

OP Kangasalan uusi toimitusjohtaja Jyrki Turtiainen lupautui ajamaan pankin sähköautolla. Vuokraus ja maksaminen onnistuvat kätevästi sovelluksella.

Jyrki Turtiaista jännittää. Ei niinkään haastattelu, jonka hän OP Kangasalan tuoreena toimitusjohtajana antaa. Sykettä nostaa se, että haastattelu tehdään pankin sähköautossa, jota hän ei ole ennen ajanut.

Vuokrattavan sähköauton käyttö pitäisi olla niin helppoa, että se onnistuu jokaiselta. Myös ensi kertaa ajavalta toimitusjohtajalta.

Turtiainen on ladannut puhelimeensa OP Yhteisauto -sovelluksen, jolla käyttöönotto ja maksaminen hoituu.

Vielä latausjohto irti Renaultin nokasta ja kohti Kangasalan lukuisia liikenneympyröitä.

Toimitusjohtajan ote on riuska, mutta piuha ei irtoa autosta. Ei edes pienellä rynkytyksellä.

Onneksi Turtiainen valitsee väkivallan sijaan auton käyttöohjeen lukemisen.

Naps.

Piuha on irti ja sähköauto valmiina ajoon.

Puhelimen sovelluksella saa auton ovet auki.

Hurriganesia ja Juha Tapiota

Edellinen kuljettaja on jättänyt nuorisokanavan YleX:n päälle. Turtiainen napsauttaa radion pois. Hän haluaa kuunnella auton ääntä.

– Kyllä tämä taitaa käynnissä olla, vaikka ei mitään kuulukaan.

Eikä 55-vuotias pankinjohtaja ainakaan YleX:ää luukuttaisi. Yle Suomi, Helmi Radio ja Nostalgia. Niillä soitetaan nostalgian nälkäiselle miehelle kunnon musiikkia.

– Hurriganes ja sellaiset vanhan ajan bändit. Olen nähnyt Hurriganesin livenäkin. Viimeisin keikka, jossa olen ollut, oli Circuksessa Juha Tapio, Turtiainen yllättää.

Sähköauto etenee Kangasalan laduilla paitsi äänettömästi myös kovin sujuvasti.

Turtiaisen työuraan on mahtunut vuosia, jolloin hän ajoi jopa 70000 kilometriä vuodessa. Ratin vääntö tuli tutuksi, kun hän myi rahoitusyhtiön tuotteita.

Vuokrasähköauton ohjeet ovat selkeät. Niiden avulla toimitusjohtajakin onnistuu ensimmäisellä ajomatkallaan.

Miten pitkälle lataus riittää?

Toimitusjohtajan oma auto ei kulje sähköllä. Se on edeltäjän vanha diesel-Audi, jonka valintaan Turtiainen ei voinut vaikuttaa. Hän kuitenkin lupaa kulkea pankin sähköautolla mahdollisimman paljon tapahtumissa.

– Yhteiskäyttöautot ovat hyvä keksintö. Suurimman osan aikaahan monet autot seisovat vain parkissa. Ja tässä ei tule vuokraajalle mitään polttoainekuluja, kun auton lataus kotipisteessä on maksutonta.

Tämän auton latauksen pitäisi riittää 180 kilometrin matkaan. Turtiainen alkaa pohtia, miten paljon lämmityslaite ja radio voivat syödä akkua.

Senkö takia radiota ei kuunnella vieläkään? Ei edes Juha Tapiota? No, akku säästyy ja kuulen pankinjohtajan sanat ilman hälyä.

Vain vilkku naksuu, kun liikenneympyrä seuraa toistaan.

– Täällä tosiaan rakastetaan näitä ympyröitä.

Turtiainen on juuri muuttanut Kangasalle, joten hän ei vielä osaa nimetä suosikkipaikkojaan. Ehkä sellaiseksi voisi tulla kaunis harju, jolla huristamme.

Hän on keksinyt tavan, jolla tutustuu kätevästi sekä Osuuspankin väkeen että Kangasalaan.

– Haastattelen henkilökuntaa konttorin ulkopuolella. He saavat valita paikoiksi ne, jotka ovat heille rakkaimpia.

Talousasiat selkäytimessä

Turtiainen kääntää sähköauton huoltoasemalla.

– Eipähän tarvitse nyt tankata, hän hymyilee.

Talousasiat ovat hallussa. Hän on selvästi oikealla alalla.

– Meillähän on myös tämä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja. Siinä yhdistykset voivat anoa meiltä palkkatukea. Kangasalan alueen 15–17-vuotiaita nuoria työllistyy tämän avulla 25.

Yhteisöllisyys ja joukkuepelaaminen toistuvat Turtiaisen puheissa. Hän puhuu mielellään yrityksen vastuusta yhteisölle. Pankinjohtaja aikookin näkyä paikallisissa tapahtumissa ja urheilukatsomoissa.

Turtiainen ohjaa sähkö-Rellun takaisin konttorin pihalla olevaan lähtöruutuun. Yhteisöauton vuokraus onnistui noviisiltakin helposti. Enää latauspiuha paikoilleen, että virtaa riittää seuraavallekin käyttäjälle.

Naps.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?