Nuohouslain uudistus herättää epätietoisuutta: ”Joka päivä vastailemme asiakkaiden kysymyksiin siitä, miten nuohoojan saa jatkossa tilattua kotiinsa”

Antti Murtomäki ja Mika Veija nuohoavat yrittäjinäkin vanhoilla tutuilla alueilla eli Veija vanhan Pälkäneen puolella, Murtomäki Luopioisissa.

Nuohouslain uudistuksen jälkeen vanha piirijärjestelmä poistui, ja asiakkaat voivat nyt valita nuohoojansa vapaasti. Mika Veija ja Antti Murtomäki ovatkin viime aikoina saaneet vastailla ahkerasti asiakkaiden kysymyksiin siitä, miten nuohooja tilataan jatkossa kotiin.

– Päivittäin ja lähes joka talossa kysellään, miten homma jatkossa hoituu, nuohoojat vahvistavat.

Aikaisemmin Tampereen Nuohous ja Ilmastointi -firmassa työskennelleet Veija ja Murtomäki hyppäsivät uudistuksen innoittamina yrittäjiksi ja pistivät pystyyn omat yritykset. Kaksikko kiertää edelleen vanhoja tuttuja nuohousalueitaan – Veija vanhaa Pälkänettä ja Murtomäki Luopioisia – mutta nyt yrittäjinä.

– Asiakkaille muutos ei sinänsä ole iso. Aiomme jakaa lappuja tulevasta nuohouksesta etukäteen, joten asiakkaat saavat vanhaan tapaan etukäteen tiedon siitä, että nuohooja liikkuu kylällä, Veija kertoo.

Lappu lähestyvästä nuohouksesta kolahtaa tavallisesti postilaatikkoon neljä, viisi päivää ennen nuohousajankohtaa. Uudistuksen myötä asiakkaalla on mahdollisuus valita nuohoojansa itse, joten automaattisesti tarjottua nuohousaikaa ei tarvitse hyväksyä.

Nuohous edelleen kerran vuodessa

Kaksikko uskoo, että alalla riittää yrittäjänäkin töitä, sillä nuohoojista on ennemminkin pulaa kuin ylitarjontaa. Asiakas voi valmistautua nuohoojan tuloon jättämällä nuohousluukuille vapaat kulkemisreitit. Uunia voi vielä edellispäivänä lämmittää, mutta liian kuuma se ei saisi nuohouspäivänä olla.

– Myös seinä- ja kattotikkaiden tulisi olla kunnossa, Murtomäki muistuttaa.

Vakituinen asuinkiinteistö tulee nuohota kerran vuodessa, mökki kerran kolmessa vuodessa.

– Kannattaa huomioida kuitenkin se, että jos mökillä oleskellaan paljon, mökinkin nuohoaminen tiiviimmällä tahdilla voi olla tarpeen, Veija mainitsee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.