Joukko Pälkäneen lukiolaisia ilmastolakossa – Rehtorin mukaan osa koululaisista haistaa vapaapäivän

Osa Pälkäneen lukion oppilaista ilmastolakkoilee perjantaina.

Osa Pälkäneen lukiolaisista on lähdössä perjantaina Tampereelle ilmastomielenosoitukseen. Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion rehtori Jan Salmi kertoo, että joukko lukiolaisia on ilmoittanut osallistuvansa koulupäivän aikana mielensoitukseen. Yläkoulun puolelta koululaisia ei ole Tampereelle lähdössä.

– Virallista lupaa heille ei ole annettu. Heitänkin pallon nyt huoltajille, sillä poissaolosta tulee oppilaalle merkintä. Miten huoltajat ne sitten kuittaavat.

Salmen mukaan kyseessä on tärkeä asia, mutta virallista lupaa koulu ei voi antaa.

– Osa haistaa tässä vapaapäivän, eikä ilmasto kiinnosta yhtään.

Joissakin kouluissa koko koululuokka lähtee mielenilmaukseen perjantaina. Rehtori Salmen mukaan Pälkäneeltä olisi logistisesti mahdotonta lähteä joukkokuljetuksella mielenosoitukseen.

– Perjantai on vuosisuunnitelmassa merkitty koulupäiväksi. Huomennahan se sitten nähdään, paljonko sinne on lähtenyt oppilaita.

Tampereella ilmastolakko alkaa kello 10 Sorin aukiolla, josta lähdetään marssimaan Keskustorille.  Keskustorilla on ohjelmaa kello 11–13. Luvassa on muun muassa koululaisten puheita ja musiikkiesityksiä.

Tampereen lisäksi isoja mielenosoituksia järjestetään ainakin Helsingissä ja Turussa. Monilla paikkakunnilla on pieniä lakkoja.

Osassa kouluja kannustetaan lapsia osallistumaan ilmastolakkoon, osassa toivotaan, että nuoret jättäisivät lakon väliin.

Ilmastolakko on saanut innotuksensa ruotsalaiselta ilmastoaktivistilta Greta Thunbergiltä. Hän on tänä vuonna ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.