Vielä kerran, maaseutukaava – jäljellä yksi esittelytilaisuus viime vuosituhannen puolella käynnistetystä kaavamuutoksesta, joka sallisi loma-asuntojen muuttamista vakituisiksi

Kangasalle laadittavan maaseutualueiden osayleiskaavan tiimoilta pidetään vielä yksi esittelytilaisuus.

Kaavavastaanoton nimellä kulkeva tilaisuus järjestetään ensi tiistaina 19.3. kello 15–18 Kangasalan kirjastossa.

Osayleiskaavassa ollaan määrittelemässä alueet, joilla loma-asunnon voi muuttaa vakituiseksi. Tämä koskee arviolta 550 loma-asuntoa. Samalla halutaan ohjata maaseudun omakotitalorakentamista ensisijaisesti kyläalueille. Ranta-alueille ei osoiteta uusia rakennuspaikkoja eikä tonttikohtaista rakennusoikeutta esitetä suurennettavaksi.

Kaavan voimaantulon jälkeen loma-asunnon käyttötarkoituksen voisi muuttaa vakituiseksi suoraan rakennusluvalla, jos rakennuspaikka ja rakennus täyttävät niille määritellyt vaatimukset.

– Ranta-alueiden ulkopuolella ei kaavassa ei määritellä kiinteistökohtaisia rakennusoikeuksia vaan aluekohtaisia kaavamääräyksiä. Määräysten pohjalta käsitellään näiden alueiden rakennusluvat ja suunnittelutarveratkaisut, selvittää yleiskaavasuunnittelija Jenni Joensuu-Partanen.

Kaava-aineistot ovat palautetta varten nähtävillä 9.4. asti.

Maaseutualueiden osayleiskaavan laatiminen käynnistettiin jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Aiempi kaavaluonnos oli nähtävillä 2006 ja kaavaehdotus 2008.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.