Sivistyslautakunta: Kautialan koulu lakkautetaan, Pohjasta Sariolaan kolmannelta luokalta eteenpäin

Mikäli sivistyslautakunnan kaavailut toteutuvat, Kautialan koulu lakkautetaan kuluvan kevätlukukauden jälkeen, ja Kautialan alueen oppilaat opiskelevat elokuusta alkaen Huutijärven koulussa.

Koulun kiinteistö on tullut käyttöikänsä päähän opetuksen järjestämisen osalta, ja koulualueen oppilasmääräennuste on uusien tilojen rakentamista ajatellen tällä hetkellä liian pieni. Mikäli koulu lakkautetaan, kertyy käyttötalousmenoissa vuositasolla säästöä noin 140 600 euroa.

Kautialan koulussa opiskelee tällä hetkellä 17 oppilasta. Kautialan alueen 5.-6. -luokkien oppilaat opiskelevat jo nyt Huutijärven koulussa, ja myös esiopetus järjestetään Huutijärvellä. Kautialassa työskentelee kaksi luokanopettajaa ja yksi koulunkäynninohjaaja. Opettajien vakanssit on tarkoitus siirtää kouluihin, joissa on oppilasmäärän kasvusta johtuen lisäresurssin tarvetta.

Pohjan koululaisista Sariolan koululaisia

Mikäli sivistyslautakunnan kaavailut toteutuvat, kuhmalahtelaisesta Pohjan koulusta siirryttäisiin puolestaan elokuusta alkaen kolmannelta luokalta alkaen Sariolan kouluun Sahalahdelle. Pohjan ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat opiskelisivat Kuhmalahden päiväkodin tiloissa, joissa luokka on opiskellut Pohjan koulun sisäilmaongelmista johtuen tammikuusta alkaen. Pohjan koululaisista tulisi hallinnollisesti Sariolan koululaisia. Tällä toimintamallilla saavutettaisiin vuodessa noin 100 000 euron säästöt käyttötalousmenoissa.

Pohjan koulua ei ole tilojen nykyiseen kuntoon ja nykyiseen oppilasmääräennusteeseen perustuen kannattavaa peruskorjata eikä rakentaa uutta koulurakennusta.

Pohjassa työskentelee kolme luokanopettajaa ja yksi koulunkäynninohjaaja. Opetushenkilöstö siirretään kaupungin muihin opetusyksiköihin.

Kangasalan sivistyslautakunta tekee kouluasioista päätösehdotuksensa kokouksessaan ensi tiistaina.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.