Salmentakana riitti suuria ja nälkäisiä kaloja

Kalat ovat niin suuria, etteivät mahdu avannosta ylös! Tätä voisi luulla kalavaleeksi, mutta totta se oli viime lauantaina Salmentaan VPK:n pilkkikisoissa. Sahalahden VPK oli haastettu mukaan, ja heidän Erkki Vesanen nosti ensin hauen ja kohta oli tulossa niin iso kala, ehkä taas hauki tai lahna, ettei se mahtunut pilkkireiästä ylös, vaan oli taiteiltava irti. Hauet olivatkin nälkäisiä, niitä nostivat monet muutkin. Suurimman hauen, 2,7-kiloisen, sai salmentakulainen Ari Peltonen. Suuri kala oli tulossa Jarmo Lehtisellekin, mutta kala sai vietyä pilkit mennessään. Eniten kuitenkin pilkittiin ahvenia, mukana oli myös särkiä ja pikkulahnoja.

Tuuli puhalsi tapahtuman aikana tuimasti, mutta VPK:n huolto toimi. Jäällä sai nauttia kahvit ja pullat, kun Harri Joki ja Lassi Urkko niitä tarjoilivat mönkijöillä.

Palkintojenjako oli VPK:n talolla ja siellä grillimakkaroita paisteli Juha Ylinen. Ensi vuotta varten vitsailtiin, että tarvitsee hankkia isommat kairat, jotta saa kaikki kalat ylös ja punnitukseen!

Tulokset:

1) Ari Peltonen 4,984 kg, 2) Erkki Vesanen 1,546, 3) Teuvo Lindholm 1,485, 4) Jouni Lehtinen 1,373, 5) Tero Helenius 1,036, 6) Reijo Keskinen 0,897, 7) Tarmo Seppälä  0,519, 8) Jyrki Nummela  0,502, 9) Henrik Joki 0,474, 10) Juhani Pahkasalo 0,452, 11) Jarmo Lehtinen 0,402, 12) Pekka Koskela 0,232 ja 12. naistensarjassa Arja Pahkasalo 0,149. Suurimman kalan saaneelle Sahalahden Erkki Vesanen luovutti lusikan. Sen sai Ari Peltonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?