Pyörärastien perässä poljetaan ympäri Sydän-Hämettä

Kukkian pyöräilyyn kirjautumassa keväällä 2018. Kuva Mikko Tuononen.

Pyöräily on terveellinen ja helppo tapa liikkua. Tänä kesänä ihmisiä houkutellaan pyörän satulaan pyörarastiverkostolla, joka vie sellaistenkin paikkojen ääreen, joissa muuten ei ehkä tulisi käytyä.

Rasteja sijoitetaan ympäri Sydän-Hämettä jonkin nähtävyyden, uimarannan, kahvilan tai myymälän yhteyteen, jotta rasti olisi jo sinällään kiinnostava päämäärä. Rastiverkoston runkoja ovat Pälkäneveden kierros, Kukkian kierros ja Laipanmaan kierros. Verkostoa täydentävät Laitikkalan ja Vihavuoden lenkit.

Pyörärastit on kokeilu, jonka perusteella verkostoa kehitetään tulevina vuosina. Pyörärasteja tukee kännykkäsovellus, jonka avulla rasteja voi selata, rastille kirjautua sekä myös antaa rastiin tai reittiin liittyviä kommentteja.

Pyöräilykesä alkaa Kukkian pyöräilyllä lauantaina 25.5 sekä Pälkäneveden pyöräilyllä kesäkuun alussa. Näiden tapahtumien yhteydessä tuodaan pyörärasteja tunnetuksi ja tapahtumien lomassa on helppo pysähtyä rasteilla.

Pyörärasteja vievät eteenpäin Anssi Kukkonen, Petri Ketola, Erkki Vierikka ja Seppo Kääriäinen, joiden tukena ovat Pälkäneen Liikuntapalvelut ja Tavastia Lakeland ry. Sydän-Hämeen Pyörarastit ovat valmiina poljettaviksi toukokuun loppuun mennessä. Kaikenlaiset kommentit ja ideat ovat jo tässä tervetulleita ja niitä pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon.

Sydän-Hämeen pyörärastien alustava kartta.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?