Salmen sillasta tuli puoli metriä liian matala – ”Tämä oli inhimillinen erehdys”

Tiihalantie suljetaan ensi viikon keskiviikkona ja avataan perjantaina kello 19.

Kangasalan Tiihalantiellä uusittiin maaliskuun alussa huonokuntoinen Salmen teräsputkisilta.  Suunnitelmassa olleen korkeusvirheen vuoksi silta rakennettiin liian matalaksi.

Ely-keskus on päättänyt nostaa asennettua putkisiltaa ylemmäs, jotta veneliikenne olisi taas mahdollista. Putken korkeusaseman nostamisen ajaksi Tiihalantie suljetaan liikenteeltä sillan kohdalta.

Projektipäällikkö Heikki Koski Pirkanmaan Ely-keskuksesta kertoo, että korkeusvirhe on noin 50–60 senttiä.

– Läheiset maaalueen omistajat ottivat yhteyttä. He olivat sen alta veneilleet ja vaativat, että siltaa pitää nostaa. Kai siitä jollakin hyvin matalalla veneellä olisi päässyt. Nyt silta korotetaan hyvin lähelle vanhan sillan korkeutta.

Salmen teräsputkisillan korjaukseen on mennyt noin 100 000 euroa, mutta korkeusvirheen korjaus lisää kustannuksia kymmenillä tuhansilla euroilla.

– Suunnittelijalla on vastuuvakuutus, tässä nyt selvitellään kustannuksia. Tämä oli inhimillinen virhe, Koski kertoo.

Projektipäällikkö ei halua sanoa sillan suunnitelleen yrityksen nimeä.

– Kyseessä on alan vakiintunut toimija, hän sanoo.

Tie poikki kolme päivää

Sillan korotuksessa putken ympäriltä kaivetaan murske ja putki nostetaan maasta. Sitten pohjalle lisätään mursketta, putki laitetaan paikoilleen ja mursketta lisätään putken ympärille.

Liikenne katkaistaan teräsputkisillan korkeusaseman nostamisen ajaksi Tiihalantiellä Talviahteentien ja Mänkintien väliseltä osuudelta ensi viikon keskiviikkona 27. maaliskuuta kello 7 ja avataan viimeistään perjantaina 29. maaliskuuta kello 19.

Tie avataan liikenteelle heti, kun tietyöt sen sallivat. Liikenteen katkaisusta huolimatta ajo kiinteistöille sallitaan tien molemmista suunnista.

Siltapaikan kohdalla tie puretaan koko leveydeltään, eikä läpikulku ole mahdollista myöskään kevyelle liikenteelle. Työt viimeistellään ja siltapaikka päällystetään alkukesällä.

Siltapaikka kierretään Lahdentien kautta. Kiertotie on pituudeltaan noin kuusi kilometriä, ja se on viitoitettu maastoon.

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?