Pikkolan päiväkodin tutkimuksissa löytyi laajoja kosteusvaurioita – ”altistuminen erittäin todennäköistä”

Kangasalalaisessa Pikkolan päiväkodissa on todettu laajoja kosteus- ja mikrobivaurioita. Päiväkodilla tehdyssä sisäilmateknisessä ja kosteustutkimuksessa vaurioita löytyi rakennuksen ulko- ja väliseinistä sekä yläpohjasta.

Kaupungin sisäilmatyöryhmän mukaan alapohjassa, ulko- ja väliseinissä sekä yläpohjassa on säännöllisesti toistuvia  epätiiveyskohtia, jotka toimivat ilmavuotoreitteinä rakenteista sisätiloihin. Alapohjassa havaittiin myös paikallisesti kohonneita kosteuspitoisuuksia ja lattiamattopäällysteissä oli paikoin kosteusvaurioita.

Lisäksi sisätiloissa oli paikon havaittavissa mikrobiperäistä hajua ja rakennuksesta otetuissa näytteissä oli paikoin kohonneita mineraalikuitupitoisuuksia.

Tilojen hiilidioksidipitoisuus nousee ajoittain asumisterveysasetuksen toimenpiderajoja korkeammaksi, ja altistuminen mikrobiperäisille epäpuhtauksille on arvion mukaan rakennuksessa erittäin todennäköistä. Niin sanottu terveydellisen merkityksen arvio ei ole vielä valmistunut.

Tampereen kaupungin terveysvalvontaan on toimitettava huhtikuun loppuun mennessä selvitys siitä, mihin toimenpiteisiin Kangasalan kaupunki on ryhtymässä. Sisäilmatyöryhmän mukaan tulevista toimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?