Kostia-areena on Vuoden liikuntapaikka Suomessa

Kostia Areena on Vuoden liikuntapaikka Suomessa.

Kostia-areena on palkittu Vuoden liikuntapaikkana Suomessa. Pälkäneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä toteaa, että Pälkäne otti suuren taloudellisen riskin Kostia-areenan rakentamisessa: investointi vastasi Pälkäneelle samaa kuin rantatunnelin rakentaminen Tampereella. Pälkäneen motiivi rakentamiseen oli sama kuin rantatunnelin: elinvoiman kasvattaminen.

– Palkinto on kunnianosoitus Pälkäneelle. Tunnustus on osoitus siitä, että pienikin voi päästä eteenpäin, kun uskalletaan toteuttaa vuosikymmenten haaveet. Areenalla on iso vaikutus kunnan ja kunnan kumppanuustoimijan Luja-Lukon liikunnan arkeen: areenan suunnittelussa otettiin huomioon myös kasvavan seuran laajenevat ja monipuolistuvat sisäliikunnan tarpeet. Harvassa pienessä kunnassa on saman katon alla mahdollisuus pelata koripalloa ja lentopalloa sekä salibandya ja futsalia, Laesterä toteaa.

− Palkinto on kunnianosoitus Pälkäneelle, Eero Laesterä sanoo.

Laesterä ja Pälkäneen liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola ottavat tunnustuksen vastaan keskiviikkoiltana Tampereella Sportec-messujen iltajuhlassa. Tunnustuksen antajina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön rakennusneuvos Erja Metsäranta ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön päällikkö Ismo Myllyaho. Vuosittainen tunnustus jaetaan nyt viidennentoista kerran. Palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut Oy.

− Kostia-areenan myötä Pälkäne sai kauan kaipaamansa liikuntakeskuksen. Keskelle kylää kirjaston ja koulujen läheisyyteen rakennettu areena on myös osaltaan luomassa kuntalaisten yhteistä olohuonetta. Suunnittelussa on panostettu saavutettavuuteen sekä yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen, ja nämä seikat myös toteutuivat rakentamisessa. Esimerkiksi liikuntakeskukseen rakennettiin erillinen esteetön puku- ja pesuhuonekokonaisuus. Kostia-areena on erinomainen malli matalan kynnyksen liikuntapaikasta, joka kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria koululiikunnassa sekä urheiluseuroissa, mutta myös liikkumattomia ja vähän liikkuvia erilaisten liikuntalajien pariin, Metsäranta toteaa.

Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies. Kohteen tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia.

Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.