Potkua Arkadianmäelle

Elämme monella tavalla mielenkiintoista aikaa. Eduskuntavaalit ovat tulossa ja meillä kaikilla suomalaisilla on äänioikeus. Voimme oikeasti vaikuttaa siihen, millainen arvopohja on tulevilla edustajillamme.
Eräänä aamuna Jesajan kirjaa lukiessani havahduin huomaamaan jotain samansuuntaista nykyisessä kehityksessä armaassa kotimaassamme kuin oli tapahtunut muinoin Israelissa.

Tuli mieleeni kuulemani uutinen Aamulehdestä, että jossakin vaalitilaisuudessa täällä Pirkanmaalla oli ollut ohjelmanumerona  muun muassa räppiä, ongintaa ja näkijän ennustuksia Tarot-korteista.  No, kai tämä oli leikkiä, mutta vaarallista leikkiä kuitenkin.

Profeetta Jesaja sanoo omalle kansalleen: ”Kun teille sanotaan näin: ”Kysykää vainajahengiltä ja tietäjiltä, jotka supisevat ja mumisevat”, niin vastatkaa: Eikö kansa kysyisi Jumalaltaan? Kuolleiltako pitäisi kysyä eläviä koskevia asioita?” (Jesja: 8, 19)
Nyt kun on paaston aika, eikö olisi kristittyjen syytä käydä rukoukseen ja paastoon, että valituksi tulisi Jumalan mielen mukaisia miehiä ja naisia, jotka laativat myös Jumalan mielen mukaisia lakeja.

Roomalaiskirjeessä sanotaan, että ”Jokaisen tulee olla alamainen sille esivallalle, jonka alainen hän on. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta. Ne esivallat, jotka ovat olemassa, ovat Jumalan asettamia.” (Room.13,1.)

Asta Metsomäki

Kommentit (20)

 1. Simo Myllykoski

  Oli asiaa, ja vaalit menivät. Kansa on puhunut ja tuominnut harrastetun islamia suosivan ja hyväksyvän mamu-politiikan. Mutta tuleva hallitus; miten suhtautunee kansan äänestystulokseen? Se Koraani kun ei oikein ole noissa muslimimaissa kyennyt rauhaa takaamaan, ei ole syytä olettaa sen vaikutuksen täälläkään sitä tekevän. Päinvastoin on ollut jo pitkään merkkejä ilmassa!

  Minkähän suuri yleisö olettaa olevan syynä siihen, etteivät pakolaiset ja hengenmenoa pelkäävät hakeudu pysyvään turvaan niihin naapurivaltioihin, jossa ISLAM on valtauskonto? Vastausta ei tarvitse arvailla, sillä käytäntö on jo näyttänyt toteutumisellaan noiden imaamien ”saarnaaman” uskonnon värin ja tavoitteet. Niistä on Jeesuksen opetus kaukana, silllä hän sanoo:

  (KR38: Matt. 5:44-45) 44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, 45. että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.

  • Simo Myllykoski

   Nimimerkin takaa on helppo huudella… Mutta jos joku haluaa faktoja pöytään, on syytä ottaa asioista selvää ensin. Enkä itse ainakaan väitä olevani kovinkaan kyvykäs rakastamaan sellaisia tekoja, joita tuon uskonnon piirissä tehdään. Ovathan toki myös ”kristityt” niitä kauheuksia tehneet, varsinkin juutalaisiin kohdistaen. Mutta näinä päivinä heihin nuo ”Allahin urhoolliset soturit” kohdistavat jatkuvia raketti-iskuja ja peltojen sadon tuhoamisia. Drooneilla ja muilla keinoin lennattävät sytykkeitä Gazasta. Sitten kun IDF iskee kostoiskuja, vetoaa Hamas välittömästi YK:hon ym., että tuollaista valtioterroria juutalaiset harrastavat. Ja siellähän on ”kunnon sotureilla” (= itsemurhaiskijöillä) tavoitteena murhata kuollessaan mahdollisimman suuri joukko siviilejä, lapsia ja aikuisia. Myös ajamalla isolla autolla väkijoukkoon onnistuvat aikeissaan.

   Olen muistavinani, että meilläkin ”Euroopan lintukodossa”sitä on tapahtunut. Katsoin videon, jossa kerrottiin linjurikuskin käsiin tartutun ja yritetyn kääntää väkisin auto matkustajineen onnettomuuteen. Tuo ”urho” oli huutanut siinä samallä ”ALLAHU AKBAR”, joten kai hän oli siis oikeaoppinen ’islamisti’? Myönnän olevani kyvytön rakastamaan sellaisia, mutta ”onneksi” entinen hallitus sentään on kyennyt?! Miten lienee tulevan hallintomme laita; avataanko rajojamme lisää, kun vihreät linjat heitä niin suosivat. Ehkäpä Turun puukotukset ja Oulun pedofiili-ilmiöt saavat heidän avullaan jatkoa…

  • Simo Myllykoski

   Sinullahan on pysyvästi peitto ylläsi (nimimerkki-suoja), joten kömmi sinä ”älykäs” sieltä valoon! Luulin tällä foorumilla löytyvän riittävästi älyllisiäkin ja faktoja esiin tuovia keskustelijoita, mutta taisi olla turha toivo… Eri mieltä asioissa voi olla myös menemättä vastakeskustelijaa henkilökohtaisesti solvaavaan tyyliin. Jos siis olet eri mieltä, voisit ystävällisesti esittää argumenttisi (jos niitä löydät!).

  • Simo Myllykoski

   Mitähän tuli sanotuksi niistä Allahin ”sotureista”, jotka ”marttyyreina” pyrkivät itsemurhaiskuin paratiisiin? Tämän päivän uutinen Sri Lankasta kertoo juuri sellaisten ”urhoollisten” olevan iskujen takana:

   Sri Lankassa on tänään tehty kahdeksan pommi-iskua, jotka ovat kohdistuneet kirkkoihin ja hotelleihin.
   Poliisin mukaan iskussa kuolleiden määrä on noussut jo yli 200:n. Haavoittuneita on yli 450.

   TV1:n uutisissa klo18 sanottiin äsken, että kyseeessä on islamistien isku todennäköisesti. Viranomaiset olivat kansaa sellaisesta vähän ennen jo varoittaneet, mutta sitten ne kuitenkin toteutuivat. — Myönnän, etten kykene rakastamaan noita joukkomurhaajia, jotka hakevat oppinsa perusteet kirjasta nimeltä Koraani! Jos luet sen, niin tiedät asian.

  • Ville vi

   Jeesus joka sovitti syntimme ristillä ei mitenkään liity elukoihin kuten muniin kukkoihin kanoihin ei edes lampaisiin mitä vanhassa liitossa uhrattiin . Jeesus sovitti syntimme eikä kukko tai muna tai elukat lampaat . Sopii erottaa se maallinen ahneus mässäys Jeesuksesta ja aika ennen ristiä jälkeen ristin jne.

   • Simo Myllykoski

    Jeesus oli itse se uhrikaritsa, joka surmattiin samana kalenteripäivänä kuin siellä Egyptissä uhrattiin karitsa. Israelin lasten lähtiessä sen verellä merkittiin yhteydessä ovipielten siveltiin ovipielet, jolloin rutto kulki sen huoneen ohi. Se päivä oli juutalaisen kalenterin NIISAN-kuun 14, ”iltojen välissä”. Eikä se viikonpäivä olekaan lainkaan laskettavissa, kuten kristittyjen pääsiäinen, jonka ns. pitkäperjantai väitetään olleen Jeesuksen kuolinpäivä. Todellisuudessa se päivä oli keskiviikko meidän kaleterimme mukaan. Silloin myös toteutuu ”Joonan merkki” täsmällisesti, kuten hän itsekin ilmoitti merkikseen. Siis kolme päivää ja kolme yötä hän oli haudassa; ei enempää eik vähempää. Raamatusta voi asiat lukea ja unohtaa tuon katolisen, paavillisen ’pitkäperjantai’-hömpätyksen. Sieltä ei löydy mitään kiirastorstaita eikä pitkäperjantaita, – eikä joulua, ei edes helvettiä! Kristinuskon(non) juuret löytyvät Roomasta, ei Jerusalemista…

    • Simo Myllykoski

     Jäi tekstiin kirjoitusvirheitä, kun en heti tarkistanut. Piti olla: ’Israelin lasten lähtiessä karitsan verellä siveltiin ovipielet, jolloin rutto kulki siten merkityn huoneen ohi.

 2. Hihhuli hei !

  Voisiko jouluaatto olla tänä vuonna jo 16.11. kun pääsiäistäkin vietetään joka vuosi ihan milloin sattuu ?
  Luulisi sen kuolinpäivänkin pysyvän samana vuodesta toiseen.

 3. Nimetön

  Pääsiäinen ja joulu vietetään eri aikoina kulttuurista ja uskonnosta riippuen. Ei ole yhtä täsmällistä kalenterijoulua. Pääsiäisen laskenta kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun avulla on kyllä naurettavaa. Toisaalta se on vain muistojuhla jota voidaan siirtää vaikka sateen sattuessa sisätiloihin. Ihmiset haluavat ylimääräiset vapaapäivät, vaikka eivät uskossa olekaan. Virossa ei kommunismin jäljiltä erityisemmin välitetä kirkkopyhistä, ja mielestäni sieltä voisi Suomikin hakea mallia.

 4. Harri

  Myllykosken Simppa on nyt käyttänyt tietokoneestaan sellaisen määrän ”lainausmerkkejä” että kohta on käytävä ostamassa uusi kone. Ei niitä ihan loputtomiin riitä missään vehkeessä.
  Tuimalla ristiretkellään kaahottaessa ei meinaa tie riittää vihanlietsonnan ja Israelilaisien terroristien ylistämisen lomassa. Muista Simo että sinun väärän uskontosi perusasioihin pitäisi kuulua anteeksianto ja vihollisen rakastaminen. Miksi siis kylvät vihaa ja katkeruutta ympärillesi?
  Kirjoitat sekavia juttuja, huonosti. Lue tarinoita ja usko mihin haluat, mutta älä tule oksentamaan niitä näille palstoille. Vaivaa uskonveljiäsi ja sisaria ikuisuuteen asti, se on niille ihan oikein.

  • Simo Myllykoski

   Kiitos ystävällisestä vuodatuksestasi; näkyy sanani sattuvan! Se koira älähtää, johon kalikka sattuu (laitan ilman sitaatteja, ettet kompastu niihiin enää). Itsekin niitä näyt käyttävän, vieläpä väärässä paikassa.

   Erehdyt myös tuossa uskonnollisuudessanai, sillä en kuulu mihinkään uskonnolliseen ryhmään. Jos olisit fiksu, olisit sen teksteistäni huomannut. Ehkä kuitenkin vihapuheessasi sellaiset seikat menevät ohitsesi. Eikä Sinulla ole muutenkaan asioista näköjään tietoa, koska hyökkäät vastaan asioissa, joista et tunne vähääkään. Syy: et ole tutkinut niitä koskaan. Tiedon lähde on monipuolinen asioihin perehtyminen. Sellaista Sinullekin hyvä ystävä suosittelen ja käytä faktoja asioita perustellessasi, sillä vihapuheella et mitään saa aikaan. (mutta et totta puhumallakaan paljoa; olenhan siitä itsekin esimerkki, kuten kommenttisi todistaa). Kuten huomaat, NYT EI OLE tekstissäni lainkaan sitaatteja, vaikka niitä kaikissa tietokoneissamme on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä! Pyydän: älä kompastu jatkossa huutomerkkeihin tai kapiteeleilla kirjoitettuihin, ainakaan keskellä yötä! Ja sieltä peiton alta

   • Simo Myllykoski

    — VIHAPUHETTA syytäessäsi olisi hyvä muistaa kuitenkin, että itsehän Sinä, arv. Harri, olet ristiretkellä niitä terroritekoja tekeviä uskontoja puoltaessasi. Mutta kyllä olen hämmästynyt tuosta reaktiostasi ja väärien olettamustesi määrästä! Noin pienessä vuodatuksessa niitä tuli jo yksin kappalein laskien kahdeksan (8) kpl. ARVOKASTA TEKSTIÄ, huomaan!

 5. Simo Myllykoski

  TEORIA ERÄÄSSÄ USKONNOSSA ILMENEE SEN DOGMEISTA, esimerkiksi:

  LEHMÄN SUURA (2.)
  190 Taistelkaa Allahin retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyökätkö. Totisesti Allah ei rakasta rauhanrikkojia.
  191 älkää taistelko heitä vastaan Rauhoitetun temppelin lähellä, jolleivät he hyökkää päällenne siellä; mutta jos he hyökkäävät, niin tappakaa heidät. Sellainen on oleva uskottomien palkka

  TOTEUTUMINEN ILMENEE tästä esimerkiksi (lainaukset Iltalehdestä):

  Tuoreimpien viranomaistietojen mukaan sunnuntaina Sri Lankassa tehdyissä pommi-iskuissa on kuollut ainakin 290 ihmistä. Paikallinen poliisi ilmoitti uusista uhriluvuista maanantaina. — Lisäksi poliisin mukaan haavoittuneita on yli 500.

  Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että kyseessä olisi terrori-isku. AFP:n tietojen mukaan Sri Lankan poliisi olisi varoittanut iskujen mahdollisuudesta kymmenen päivää sitten. Tiedustelutietoon perustuvassa raportissa epäiltiin, että itsemurhapommittajat olivat suunnitelleet iskuja tärkeisiin kirkkoihin. Yhtenä mahdolliseksi iskujen tekijäksi on nostettu NTJ (National Thowheeth Jama’ath), joka on radikaalien muslimien ryhmä. (lainaus loppu)

  Ilmoitan tässä virallisesti (Harrillekin), etten ole millään ristiretkellä, vaikka näitä kommentoitavaksi esitänkin. Historiasta voi itse kukin lukea, kuinka Euroopan ns. kristityt tappoivat Jeruslemiin suunnatuilla ns. ristiretkillä suunnattomat määrät kaikkia alueen asujia; juutalaisia ja muslimeja. Ilmoitan myös virallisesti, etten vihaa ketään muslimiakaan henkilönä, mutta sitä uskontoa en hyväksy käytäntönsä vuoksi. Enkä siksikään, että ns. profeetta nai lapsen vaimokseen ja antoi täten käyttäytymismallin ns. oikeauskoisille, siis muslimeille. Eikä ns. profeettaa saa arvostella, sillä se on pyhäinpalvonnan mitätöintiä. — Huomaa: en siis arvostele häntä!

   • Simo Myllykoski

    Aika hauska juttu, mutta jo kauan sitten tuli katsotuksi. Sopii hyvin eräisiin nykyajan lahkoihin, varsinkin KIRKON piirissä (saarnamies lauloi virttä). Myös poliittiselta rintamalta löytyy maailmanlopun ennustajia pilvin pimein, etupäässä vasemmalta laidalta. Varsinkin vihreää väriä ja kaikkia sateenkaaren värejä sekä punaista väriä siellä suosivat. Heillä on nykyään aina YHTEINEN LITURGIAKIN kuten kirkoissakin on: ILMASTOMUUTOS ON TORJUTTAVA! Ja tavallista kansaa he höynäyttävät siten, että maksatetaan sillä työpaikkojen kohoavat ilmansuojelutoimet! Toisinsanoen lopputulos: mitä enemmän maksat, sitä enemmän tehtaallasi on lupa saastuttaa ilmaa. Niinpä muutosta ei tapahdu nyt eikä tulevaisuudessa, kun työpaikat katoavat muualle, missä ei vielä tiedetä tai tunnusteta olevan mitään ongelmaa.

    Mutta liturgia jatkuu sopivin sanakääntein, kun sen saarnamiesten ja -naisten lukumäärä meidänkin lintukodossamme vain senkun lisääntyy! Eräässä toisessa kirjassa muuan Mäkilä sanoi paukkeesta ja räjähtävistä kranaateista vauhkoontuneelle hevoselleen: (siteeraus) S’oon korkeemmas käres (siteeraus loppu).

    Eräässä uskonnollisessa liikkeessä on jo moneen kertaan korjattu tuota ns. maailmanlopun ennustetta, – oikeastaan Jeesuksen ’parousian’ tapahtumaa, mutta aina pieleen. Johtunee siitä samasta ’asiainjärjestelmän’ selitystarpeesta, ettei pystytä myöntämään omia erehtymismahdollisuuksia. Vaan niin on, että IHMINEN ON EREHTYVÄINEN, LEHMÄ ON MÄREHTIVÄINEN.

 6. Nimetön

  Kerrassaan törkeetä !
  Kyllä Ritun keittiöstä Kostian koululta kerettiin samana päivänä ruoan valmistamisen lisäksi joka vuosi valmistamaan Euroopan pareeta simaa ja sikahyviä isoja munkkirinkilöitä vappumarkkinoille myyntiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?