Ostaja lupaa ”Särkänniemen ja Puuhamaan tosissaan haastavan” huvipuiston avaavan vuonna 2023 – kunta myy yritysalueen Lahdentien ja Pälkänevedentien risteyksestä

Pälkäneen uusi vetonaula? ”April’s Fool” -nimellä Milanossa toimiva laite on tiettävästi yksi Pälkäne Puistoon kaavailluista huvipuistolaitteista.

Pälkäneen kunta on myymässä maa-alueen, jolle se ehti kaavailla yritysaluetta Lahdentien ja Pälkänevedentien risteykseen. Ostaja on helsinkiläinen Hupi-Fun Oy, joka aikoo hankkia alueelta vielä lisää maata ja rakentaa paikalle huvipuiston. Tämän arvioidaan valmistuvan jo kesäksi 2023.

– Olemme hakeneet jo jonkin aikaa sopivaa paikkaa uudelle viihdepuistolle. Loistavia liikenneyhteyksiä tarjoavan Pälkäneen sijainti on hupipuiston kannalta muutenkin ideaalinen Tervakosken Puuhamaan ja Tampereen Särkänniemen välimaastossa, kuvailee Hupi-Fun Oy:n toimitusjohtaja Veikko Velmu.

Hupi-Fun Oy ja Pälkäneen kunta pääsivät yhteisymmärrykseen Pälkäneveden yritysalueen jatkojalostamisesta maanantaina 1. huhtikuuta.

Toimitusjohtaja Velmu uskoo, että uusi huvipuisto saa avattua ovensa jo kesällä 2023.

– Siihen tähdätään. Suunnitelmat ovat olleet valmiina jo pitkään ja ne on helppo päivittää kyseiselle alueelle sopivaksi. Pyrimme hankkimaan lähistöltä vielä lisämaata ajatellen laajentumissuunnitelmia, joita meillä jo on olemassa. Niillä ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa kiire, vaan mennään nyt rauhassa askel kerrallaan, hän sanoo.

Huvipuistoon mahtuisi nykyisillä reunaehdoilla 18 laitetta, mutta yrityksellä on mahdollisuus tuplata laitemäärä vuoteen 2030 mennessä.

Muita suunnitelmia Velmu ei halua avata kaikilta osin, mutta yksi kiintoisa uusi avaus olisi hänen mukaansa eläintarha. Toimitusjohtajan mukaan eläintarhalle ei ole välttämätöntä löytää tilaa huvipuiston välittömästä läheisyydestä, vaan tarkoitukseen voisi käydä esimerkiksi Tavase Oy:ltä vapautuva alue Syrjänharjussa. Tällöin olisi mahdollista sijoittaa osa villieläimistä suoraan luontoympäristöön.

Eläintarhaa olisi mahdollista kiertää paitsi jalan myös uudenlaisen vesivuoristoradan avulla. Vastaava laite on jo käytössä Turussa, jossa se toimii Åbo-parkissa nimellä ”Käänteinen gradientti”.

 

Lisää vetovoimaa

Pälkäneen kunnalle maakauppa on lopulta mieluisa ratkaisu. Yritysalueen suunnittelu ja toteutus ovat edenneet nihkeästi, ja toisaalta huvipuiston uskotaan tuovan kuntaan kaivattua vetovoimaa ja lapsiperheitä.

– Etenkin Roholan alueelle, jonka naapuriin tulee nyt kansallisestikin merkittävä turistikohde ja viihtymiskeskus, hankkeella on merkittävä merkitys vetovoiman näkökulmasta, arvioi kunnan visiopäällikkö Katri Kristalli-Pallo.

Hänen mukaansa jo pelkät huhut huvipuistosta ovat tuoneet lukuisia yhteydenottoja Roholan tonteista. Kunnan aikeissa on tarjota rannekkeet jokaiselle tontin ostajalle vuosina 2019–20.

Yritysalueen maat ovat vaihtamassa omistajaa nimellisellä euron hinnalla. Kunnan päätöslautakunnan on määrä vahvistaa kauppakirja kokouksessaan maanantaina.

Toistaiseksi huvipuistoprojektia viedään eteenpäin hankenimellä ”Pälkäne Puisto”.

 

Kommentit (4)

  • muuallatotta

   Lähinnä surullista nämä aprillipilat, kun tietää Pälkäneen kunnan markkinointitaidot sekä kaikkiin hyviin ideoihin reagoimisen (eli ei). Jossain muussa kunnassa nämä jutut voisivatkin olla uutisia myös muina päivinä kuin 1.4.

   Parempi aprillipila olisi voinut olla se että Roholaa paalutettaessa on löytynyt öljyä ja Pälkäneen veroäyri on jatkossa nolla.

 1. kummitusjunafani

  Voi kun olisikin totta tuo aprillipilauutinen. Joku tännekin tulisi edes piipahtamaan. Ja saisi senkin suoalueen käyttöön ilman rakennuksille tarvittavia paalutuksia. Yritysalue ei ehkä muutoinkaan ole kiireinen projekti, sillä Kankaanmaallakin on myynnissä useita (toissa viikolla taisi olla kaikkiaan 6 kpl eri kanavien kautta) kohteita ja kait (?) kuntakin vuokraisi sen Aino&Reino -konkurssipesän hallin, jos joku sitä tietäisi oikein innokkaasti kysellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?