Ystävä vai vihollinen?

Kirjoittaja on kansainvälisiä suhteita Madridissa opiskeleva pälkäneläinen.

Vihaatko itseäsi?

Moni vastaa tähän kysymykseen empimättä ”ei”, mutta jos pysähtyy kuuntelemaan itseään ja tapaa, millä itselleen puhuu, voi kokea ahaa-elämyksen. Anna Akanan YouTube-videolla ”The one step to self love” käsitellään aihetta mielenkiintoisella tavalla.

Akana kysyy, sietäisitkö samanlaista vähättelevää puhetta ystävältä tai muulta läheiseltä kuin itseltäsi siedät.

”Senkin idiootti, mikset vain voinut olla hiljaa?”, ”Ei ketään kiinnosta.”, ”Että sinä olet tyhmä!”, ”Ruma.” Ihmisen on helppo huomata huono kohtelu, kun se tulee ulkopuolelta, mutta omaa käytöstään itseään kohtaan ei juuri tiedosta.

Oman pään sisällä ajatukset kaikuvat koko kehon läpi puhtaina totuuksina, eikä niitä ole helppo kyseenalaistaa. Arvosteleva, myrkyllinen puhetapa todella vaikuttaa ihmisen alitajuntaan ja omakuvaan. Siksi on tärkeää pohtia, miten itseään puhuttelee. Onko sävy lyttäävä vai kannustava? On vaikea onnistua missään, jos ei edes itse usko omiin kykyihinsä.

Itse syyllistyn tähän samaan ja toivon, että ongelman tiedostamalla pystyn vaikuttamaan omaan toimintaani. Kuten Diane Von Furstenberg sanoi: ”The most important relationship in your life is the relationship you have with yourself. Because no matter what happens, you will always be with yourself.” Haluatko elää koko loppuelämäsi vihamiehesi, vai ystäväsi kanssa?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.

Lue lisää aiheesta: