Työelämään reiluutta kaipaava Hanna Laine näkee eduskunnassa tilausta arjen ammattilaisille

Hanna Laine.

Niitä, jotka oikeasti tietävät, mitä palveluissa ja työelämässä tapahtuu, tarvitaan eduskunnassa. Näin uskoo sosialidemokraattien Hanna Laine, joka haluaisi lasten ongelmiin saatavan apua nopeasti ja työn ja perhe-elämän yhdistämisen nykyistä helpommaksi.

 

Ikä: 47

Työ: Lähihoitaja varhaiskasvatuksessa. Olen työskennellyt myös vanhuspalveluissa. Ennen lähihoitajakoulutusta olin töissä kaupassa myyjänä.

Puolue: SDP. Tämän puolueen arvot vastaavat omiani: oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo, heikoimmista huolehditaan, kaikilla on ihmisarvo.

Ehdokkuus: Olen ollut aiemminkin ehdolla. Lähdin mukaan nyt, koska olen vakuuttunut siitä, että eduskunnassa tarvitaan arjen ammattilaisia. Me, jotka tiedämme mitä palveluissa ja työelämässä oikeasti tapahtuu, pystymme viemään sitä tietoa eteenpäin. Erityisesti työelämän reiluus ja julkiset palvelut – muun muassa varhaiskasvatuksen sekä vanhuspalveluiden laatu – ovat lähellä sydäntäni.

Perhe: Lapset ovat jo muuttaneet kotoa pois, asumme mieheni kanssa kahdestaan. Luca-koira kuuluu myös perheeseen.

Luottamustehtävät: Kangasalan valtuuston jäsen ja puheenjohtaja, maakuntahallituksen jäsen, Business Kangasala Oy:n hallituksen jäsen, POK:n hallintoneuvoston jäsen. Kangasalanseudun Osuuspankin edustajisto ja Kangasalan Kirkonkylän työväenyhdistyksen puheenjohtajuus.

Asuinpaikka: Liuksiala. Alueelta on lyhyt matka niin Kangasalan keskustaan kuin Tampereellekin. Julkinen liikenne on harvaa, mutta tiesin sen muuttaessani, joten ei voi valittaa. Olen tyytyväinen kotikaupunkiini. Aina on parannettavaa, ja siksi olen halunnut mukaan valtuustoon, että pääsen asioihin vaikuttamaan ja muuttamaan asioita paremmaksi.

Harrastukset: Koiran kanssa ulkoilu, lukeminen ja kuntosalilla käynti.

Keskeiset vaaliteemat: Reilu työelämä – luotettava perusturva. Reilu työelämä toteutuu yhdessä sopien, yleissitovuudesta huolehtien, toisen työtä arvostaen, ja palkalla on tultava toimeen. Koulutusmahdollisuus on oltava kaikille, lasten ongelmiin tulee saada apua nopeasti ja työn ja perhe-elämän yhdistäminen helpommaksi. Arvokas vanhuus saadaan, kun hoito on oikeassa paikassa riittävillä resursseilla. Eläkkeellä on tultava toimeen ja palveluiden laadusta huolehdittava.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.