Upean avauskauden huipennus: lento- ja koripalloilijoilla historialliset välieräpelit

Kostia-areenan ensimmäinen talvikausi huipentuu yhtä upeasti kuin se avattiinkin. Lauantaina kello 16 mieslentopalloilijat kohtaavat kakkossarjan välierässä East Volleyn, sunnuntaina kello 13 Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue pelaa 17-vuotiaiden tyttöjen SM-finaalipaikasta Ringsidea vastaan.

Molemmat joukkueet tekevät pälkäneläistä urheiluhistoriaa. Lentopallomiesten upea kausi tarkoittaa sitä, että Pälkäne on jo tässä vaiheessa maan 26. paras joukkue. Mikäli Luja-Lukko onnistuu kukistamaan savonlinnalaisvastustajan, se taistelee finaalissa noususta ykkössarjaan.

Uusi areena mahdollistaisi pelaamisen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta lisäksi se vaatisi rutkasti rahaa. Ykkössarjaa ei enää tahkota lohkoissa, ja pitkät pelireissut edellyttävät puoliammattilaisuutta.

17-vuotiaiden tyttöjen koripallojoukkueella on vielä lentopallomiehiäkin kovempi vastustaja, sillä sarjassa neljänneksi sijoittunut yhteisjoukkue kohtaa välierässä sarjan ylivoimaisen ykkösen Ringsiden. Finaalipaikka edellyttäisi kahta voittoa espoolaisista. Todennäköistä on, että kausi huipentuu pronssiotteluun Helmi Basketia tai Honkaa vastaan.

 

Viikonloppuna historiansa tärkeimmät ottelunsa pelaavien lento- ja koripallojoukkueiden kotikyläläisyysaste jää alle puoleen. Se ei vähennä niiden merkitystä pälkäneläiselle urheiluelämälle, sillä joukkueet ovat avanneet pelaajapolut, joita pitkin voi nousta huipulle omalla kylällä.

Uuden areenan ja tasokkaan toiminnan ansiosta Pälkäneen vetovoima on entistä kovempi. Esimerkiksi hyvinkääläisen koripallolupauksen kannattaa suunnata pääkaupunkiseudun sijaan maaseudun suuntaan.

Kostia-areena on ylittänyt siihen ladatut odotukset. Ensimmäinen talvikausi on ollut häkellyttävä. Areena avattiin upeilla harrastemessuilla ja huippuotteluilla. LP Kangasalan naiset valmistautuivat SM-sarjakauteen pelaamalla Hämeenlinnaa vastaan treenipelin Pälkäneellä. Lentopallomiehet toivat avausottelun vastustajaksi legendaarisen Rantaperiön Iskun.

Koripalloväki pääsi seuraamaan sekä naisten että miesten huippuja, kun kahden edellisvuoden mestarit Hyvinkää ja Kotka kohtasivat naisten treenipelissä ja Tampereen Pyrintö toi miesten cup-pelin Pälkäneelle.

 

Kauden huipentavien ratkaisupelien alla areena valittiin Vuoden liikuntapaikaksi. Viimeistään se on hiljentänyt viimeisetkin kriitikot, jotka purnasivat hallin rakentamista vastaan ja etsivät siitä avajaisten jälkeen suurennuslasin kanssa vikoja.

Yhdessä asiassa kriitikot olivat kuitenkin oikeassa. Areena ei ole käytössä joka päivä aamusta iltaan. Ikkunat ovat pimeinä liian usein. Vapaita vuoroja pitäisi kaupata aktiivisemmin naapuripaikkakuntien seuroille, jotka kärsivät tilapulasta.

Myös satunnaisia kävijöitä voisi houkutella ahkerammin lehtereille ja kahvioon. Kotiturnausten ja -otteluiden löytäminen vaatii urheilun ystävältä pientä paneutumista. Moni poikkeaisi iltakävelyllä areenalle, jos keskustan risteyksen kyltti kertoisi, että taas on pelipäivä ja kahviokin auki.

 

Viikonlopun huippuottelut

lauantaina klo 16 lentopallon 2. sarjan välierä Luja-Lukko – East Volley

sunnuntaina klo 13 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan välierä RaLu – Ringside

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?