Rautajärven ryhmis loppuu – Palvelusetelillä sitä ei pelasteta

Rautajärven ryhmäperhepäivähoitoyksikkö loppuu elokuun alussa. Myös Tuulenpesän ryhmis loppuu samaan aikaan.

Pälkäneen kunnanhallitus päätti, ettei varhaiskasvatuksen palveluseteliä oteta Pälkäneellä käyttöön. Rautajärven ryhmäperhepäivähoitoyksikkö lakkautetaan näillä näkymin 1. elokuuta. Myös Tuulenpesän ryhmis on loppumassa samaan aikaan.

Palvelusetelin käyttöönottoa selviteltiin lakkautusuhan alla olleen Rautajärven ryhmäperhepäivähoidon vaihtoehtoisena tuottamistapana. Kuluvan vuoden valtuuston hyväksymään talousarvioon on laskettu Rautajärven ryhmäperhepäivähoitoyksikön lakkautus, ja tästä arvioidaan koituvan kunnalle noin 100 000 euron säästö vuositasolla. Palvelusetelin käyttöönotolla Rautajärven ryhmiksen osalta tämä säästötavoite jäisi saavuttamatta.

– Kunnalle koituisi palvelusetelimallilla toteutettuna Rautajärven ryhmiksestä 72000 euroa kuluja vuodessa. Palveluseteliä ei voida rajata vain Rautajärvelle. Jos esimerkiksi kaikki Pälkäneen yksityiset perhepäivähoitajat siirtyisivät palvelusetelimalliin, siitä tulisi kunnalle vielä noin 64 000 euroa lisäkuluja, sivistysjohtaja Tiina Kivinen kertoo.

Kivinen muistuttaa, että tällä hetkellä vapaita hoitopaikkoja kunnan itäosissa on sekä Aitoon päiväkodissa että Lumpeennupun päiväkodissa Luopioisissa. Yleensä palveluseteliä käytetään tilanteissa, joissa hoitopaikkoja ei ole.

Lumpeennupussa on päivähoidossa vain kahdeksan lasta, Aitoossa kymmenen, kun molempien laskennallinen paikkaluku on 21.
Palvelusetelin käyttöönoton selvittäminen tuli ajankohtaiseksi viime kesänä, kun Onkkaalaan suunniteltiin uutta yksityistä päiväkotia. Tämä hanke kuitenkin tyssäsi kunnan huonontuneeseen taloustilanteeseen.

Kylissä noussut aktiivisuus nosti palveluseteliasian taas mietintään. Asiaa on palloteltu sivistyslautakunnassa ja kunnanhallituksessa talven mittaan edes takaisin.

Kunnanvirastoa suunnitellaan Harjutuuleen

Kunnanhallitus päätti myös, että tekninen toimi kilpailuttaa Harjutuulen korjaus- ja muutossuunnittelun. Tekninen lautakunta teettää suunnitelmat siltä pohjalta, että kunnanvirasto siirtyy Harjutuuleen remontin jälkeen pysyvästi.

Sekä kunnanvirasto että Harjutuuli vaativat remontointia. Harjutuuli täytyy joka tapauksessa kunnostaa, sillä kunnanvirasto tarvitsee tilan, jonne siirtyä remontin takia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.