Suomentaja Maria Lyytinen vierailee Arkissa

Maria Lyytinen. Kuva: Suomen Yrityskuvaus/Markku Heikkilä

Suomentaja Maria Lyytinen vierailee Pälkäneen pääkirjasto Arkissa maanantaina 15. huhtikuuta.

– Suomennan amerikkalaista ja brittiläistä kirjallisuutta laidasta laitaan ja käännän muun muassa runoutta ja elokuvakäsikirjoituksia englanniksi. Olen suomentanut tukka pystyssä Gillian Flynnin perhedraamoja, lentänyt keijukaisten matkassa Brandon Mullin Myyttihoviin ja ujuttautunut Carol Shieldsin vanavedessä Jane Austenin elämään. Ihastuin jo teininä oxfordilaisessa tyttökoulussa englannin kieleen, ja nykyään elelen kääntäjänä iloisesti rinnakkain kahden rakkaani, suomen ja englannin, kanssa Helsingissä, Lyytinen kertoo.

Tilaisuus alkaa kello 17.30 ja kestää noin 45 minuuttia. Lyytisen tuo Pälkäneelle Suomentajat lukijoiden luo -hanke. Hankkeen rahoittaja on Koneen Säätiö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?