Kukkia esittäytyi sinisenä Helsingin kevätmessuilla

Kukkian kylien hankekoordinaattori Kirsi Oesch esittelee Helsingin messuilla Kukkian seutua kartalla.

Kukkian kylät näyttäytyi kevätmessuilla Helsingissä viime viikonloppuna. Messut on loppuhuipennus projekteille, joita on toteutettu Luopioisten Yrittäjien toimesta viimeisen kymmen vuoden aikana. Hankkeet ovat saaneet tukea Euroopan Unionin Maaseuturahastosta aluksi Pomoottori ry:n ja sittemmin Pirkan Helmi ry:n kautta.

Kevätmessut 2019 Helsingissä muodostuu monesta eri teemanäyttelystä. Mukana ovat mm. matkailu, mökkeily ja puutarha. Messut on valikoitunut Kukkia Maailmalle-hankkeen päätöstapahtumaksi messujen monipuolisuuden takia, koska Kukkian matkailuhankkeiden aikana yhteiskunta on muuttunut paljon ja matkailun edistäminen nähdään myös tärkeänä keinona uusien asukkaiden saamiseksi kuntaan. Toisaalta Helsingin seutu, Helsinki-Hyvinkää-Riihimäki-akseli on merkittävä alue, josta uusia vaki- ja vapaa-ajan asukkaita on seudullemme kautta aikojen muuttanut.

Matkailun kehittämisprojekteja ovat olleet Tervetuloa Kukkialle, Kukkia virkistyskäyttöön, Kulttuurin Kukkia ja viimeisimpänä Kukkia maailmalle. Näissä projekteissa on kehitetty kukkialle.fi-verkkosivustoa, tehty julkaisuja, suunniteltu melontareittejä, kartoitettu palveluita, rakennettu laitureita, ideoitu matkailukohteita ja uusia tapoja kohteiden esilletuomiseksi myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Kukkia Maailmalle -hanke jatkuu vielä tämän vuoden loppuun asti. Loppuaika käytetään pääasiassa hankkeen aikana syntyneen valtavan kuva-, video- ja muun dokumenttiaineiston järjestämiseen ja esillepanoon.

Kevätmessuilla Helsingissä teemana oli Kukkian Kierros -konsepti. Konsepti syntyi 80-luvulla, kun Ämmätsän kartanon ideoimana linja-autot kierrättivat matkailijoita ympäri Kukkia-järveä. Kukkian Kierrosta on hankkeissa viety eteenpäin kaikille ihmisille ja kaikille kulkutavoille sopivana luonnonläheisenä reittinä, jonka varrella on eläviä, aktiivisia kyliä ja monipuolisia palveluita. Messuosaston yleisilme on väriltään sininen, Kukkian kartta näkyy messuilla kauniina mattona, seinillä on järvimaisemaa ja Kukkian Kierroksen esittely.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.