Pirkanmaan liiton maakuntavaltuusto valittiin vuosiksi 2019–2020

Pälkäneläinen Rainer Zeitlin jatkaa maakuntavaltuustossa

Rainer Zeitlin jatkaa Pirkanmaan maakuntavaltuustossa 2019–2020.

Pirkanmaan liitto valitsi maanantaina maakuntavaltuuston uudestaan jäljellä olevan kunnallisvaalikauden ajaksi, koska sote- ja maakuntauudistus ei ole toteutunut suunnitellussa aikataulussa. Maakuntavaltuustossa on 61 jäsentä.

Pälkäneen maakuntavaltuutettuna jatkaa Rainer Zeitlin (kok.), varajäsenenään Virpi Pohjola. Kangasalta maakuntavaltuustossa ovat Ranja Aukee (vas.) (varajäsen Jorma Mäntylä), Eija Eskola (vihr.) (varajäsen Tony Lähde), Jorma  Jussila (kd.) (varajäsen Juha Mansikka-aho) ja Miia Kinnari (ps.) (varajäsen Wellu Mäkinen).

Nimilista uudistuu siten, että Pirkkalasta varsinaisena jäsenenä aloittaa Jouko Karppanen (sd.). Tampereelta Olga Haapa-aho (vihr.) ja Yrjö Schafeitel (Liike Nyt) siirtyvät varajäsenistä varsinaisiksi jäseniksi.

Uusia varajäseniä ovat Sakari Puisto (ps.), Jaakko Stenhäll (vihr.), Ilkka Porttikivi (vas.) ja Lasse Oksanen (Pirk.Sit.).

Kukin jäsenkunta valitsi kuntien edustajainkokoukseen yhden jäsenen kunnassa asuvaa alkavaa 10 000 asukasta kohden, kuitenkin enintään kolme jäsentä. Kuntien edustajainkokous valitsee jäsenkuntia edustavat maakuntavaltuuston jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Tämä järjestely tehtiin siksi, että viime kunnallisvaalien jälkeen kesäkuussa 2017 kokoontunut kuntien edustajainkokous valitsi maakuntavaltuuston jäsenet ja varajäsenet lyhyemmäksi kaudeksi, vuosiksi 2017–2018.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?