Se on kerrasta poikki – RaLun koripallotytöt metsästävät historiallista SM-pronssia

RaLun Ilona Lampinen yrittää Ringsiden pelaajasta ohi. Kuva: Hannu Söderholm

RaLun alle 17-vuotiaiden koripallotyttöjen unelma SM-mitalista elää yhä, vaikka Ringside sysäsikin sen pronssipeliin. Pälkäneläisittäin historiallista SM-mitalia tavoitellaan ensi lauantaina Helsingissä Helmi Basketia vastaan.

Pälkäneläis-raholaisjoukkue joutui taipumaan espoolaisryhmälle molemmissa välieräotteluissa. Perjantaina Ringside oli parempi pistein 84–46. Sunnuntaina Kostia-areenan parketilla RaLu hävisi lukemin 39–58.

RaLun valmentaja Tomi Ingman myöntää, että ensimmäinen välieräpeli tarjosi vain oppimatkan.

– Olimme joka osa-alueella vastaantulijoita. Tilannekovuudessa oli joukkueilla suuri ero.

RaLun Sanni Tuomela ja kumppanit pistävät Ringsidelle kampohin. Kuva: Hannu Söderholm

Ringsidella kovia pelejä

Ringsiden avausviisikko oli jo hoitanut itselleen alle 19-vuotiaiden SM-pronssit, ja kovien pelien kokemus näkyi sen otteissa. RaLulla oli jokusia hyviä yksilöratkaisuja, mutta joukkuepelaamisesta ei ollut juuri tietoa. Ilona Lampinen oli pirteimmällä pelipäällä.

Toinen välierä taisteltiin Kostia-areenalla. Siihen RaLu muutti hyökkäyspeliä paljonkin, mutta pallo ei uponnut mistään.

Peli ratkesikin jo ensimmäisellä puoliskolla. Puoliajan jälkeen Kostia-areenalla nähtiin piristynyt kotijoukkue.

– Tulimme jo 12 pisteen päähän. Saimme Ringsiden peliin toviksi jopa vähän epävarmuutta. Jälkimmäisen puoliskon voitimme 5 pisteellä.

Ingmanin mukaan pälkäneläis-raholalaisporukka sai koko pelissä vain kolme heittokoria, loput nostettiin korin alta. Kolmosista jäikin saamatta normaalipeliin verrattuna 12–15 pistettä.

Yhdistelmäjoukkueen haasteet

Myönteistä oli se, että Ringsiden pistepotti (58 pinnaa) on sen huonoin saaalis tällä kaudella. RaLun ehjin suoritus nähtiin Emilia Ingmanilta.

– Oikea joukkue meni finaaleihin. Sarjan muut kärkijoukkueet treenaavat 19-vuotiaiden SM-pelaajien tai naisten ykkösdivisioonapelaajien kanssa, ja sieltä se kovuus tulee. Me painamme omillamme umpihankeen.

Umpihankella Ingman viittaa yhdistelmäjoukkueen haasteisiin. Koska pelaajia on Tampereelta, Hyvinkäältä ja Pälkäneeltä, jäävät yhteisharjoitukset kahteen kertaan viikossa. Tällä systeemillä saa ryhmään kerättyä hyviä pelaajia, mutta joukkuepelaaminen toki kärsii.

RaLun Roosa Taipale (selin) ja Emilia Ingman taistelivat tiukasti. Ringside oli kuitenkin Kostia-areenan parketilla parempi pistein 39–58. Kuva: Hannu Söderholm

Ensi lauantaina RaLulla on edelleen vahva mitalinkiilto silmissään. Pronssipelissä vastaan juoksee Helmi Basket, jonka kanssa kauden kohtaamiset ovat 1–1.

– Ringside-ottelun loppu oli niin hyvä, että tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Lähdemme vahvasti metsästämään pronssimitaleita.

Ingman muistuttaa, että pälkäneläisessä palloilussa ei koskaan aiemmin ole juhlittu SM-mitaleita. Ei poika- eikä tyttöpuolella. Lauantai näyttää, tuuletteleeko pronssia RaLu vai Helmi Basket. Se on kerrasta poikki.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.