Pälkäneen kylien markkinointisuunnitelmat saatiin työn alle

Mukana oli edustajia seitsemästä eri kylästä.

Maaliskuun lopussa Pälkäneen kunnantalon valtuustosali täyttyi reilusta paristakymmenestä kylätoimijasta, jotka olivat saapuneet kehittämään oman kylänsä markkinointia. Iltaa varten oli kylissä valmisteltu jo monenlaista materiaalia. Mukana oli edustajia seitsemästä kylästä – kuusi kylää Kukkian tienoilta eli Aitoo, Haltia, Rautajärvi, Luopioisten kirkonkylä, Kuohijoki ja Puutikkala ja Pälkäneen kaiketi eteläisin kylä Laitikkala. Mukana olivat myös projektista vastaava Pälkäneen elinkeinojohtaja Jaana Koivisto sekä kylien apuna toimivan markkinointitoimisto Chase & Snown Lumia Huhdanpää-Jais ja Dominik Jais.

Pälkäneen strategiaan kuuluu kylien kehittäminen niiden omilla ehdoilla ja identiteetteihin sopivasti. Tämän vuoksi kunta päätti tarjota kylille mahdollisuutta miettiä omaa kyläidentiteettiään ja apua kunkin kylän viestin saamiseksi perille juuri niille ihmisille, joita kylä haluaa puhutella.

Projektissa tärkeintä on kunkin kylän ehdoilla ja resursseilla meneminen, kylien omaleimaisuuden vaaliminen mutta samalla tiivis yhteistyö, toisilta oppiminen ja voimavarojen yhteiskäyttö. Illan aikana yhteistyövalmius ja hyvä henki kasvoivatkin entisestään, ja suunnitelmissa onkin myös kyläilykierros naapurikylissä, jossa käydään tutustumassa toisiin projektiin osallistuviin kyliin.

Osa iltaa oli myös kylien tekemien pohjatöiden yhteenveto ja kylien ominaispiirteisiin tutustuminen. Ilta lopetettiin seuraavien askelten esittelyllä: Chase & Snown projektivastaava Huhdanpää-Jais tapaa kaikki kylät erikseen, ja yhdessä mietitään vielä kylien tavoitteita ja toiveyleisöä, minkä jälkeen tehdään itse suunnitelmat. Käytännöllisten, realististen suunnitelmien pohjalta kylät voivat toteuttaa tehokasta ja ihmisen kokoista markkinointia – omilla ehdoillaan, yksilöllisesti ja samalla yhdessä.

Halua ja tarvetta markkinoinnille kokevat kylät ehtivät vielä tässä kohtaa mukaan. Sähköpostiyhteydenottoa odotetaan vielä hetken verran osoitteessa lumia@chaseandsnow.com.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?