Vapun aiheuttama ruuhka lähestyy – millaiseen majoitukseen päätyy Pälkäneeltä tai Kangasalta putkaan joutuva?

Putkan perusmukavuuksia.

Putkamajoituksen kysyntä ampaisee lähiviikkoina nousuun hiljaisen alkuvuoden jälkeen. Kaunistuvaa kevätsäätäkin enemmän täyttöastetta nostaa toukokuun alun juomajuhla, vappu.

– Erilaisten karnevaalien aikaan, kuten uudenvuodenaattona, vappuna ja erilaisten kesäfestarien aikana, asiakkaita on enemmän. Vastaavasti huonot kelit tietävät vähemmän asiakkaita, summaa komisario Erkki Alanen Sisä-Suomen poliisista.

Etukäteisvarauksia ei poliisilla kuitenkaan oteta vastaan, vaan tilat täytetään sen mukaan, miten asiakkaita löytyy.

– Putkaan päätymisen syynä on yleisimmin päihtymys ja siitä johtuva tila, jossa joko oma terveys ja hyvinvointi ovat vaarassa tai aiheutetaan häiriötä muille, Alanen avaa majoituskriteereitä.

Kangasalla putkamajoitus on loppunut Alasen mukaan jo parikymmentä vuotta sitten. Sitä tarvitsevat ohjataan pääasiassa Tampereelle, jossa putkamajoitus on vetänyt parhaimmillaan jopa viitisenkymmentä yöpyjää.

– Osa on kanta-asiakkaita, joillekin kyseessä on ainutkertainen kokemus, Alanen tietää.

Seinän takana sijaitseva selviämishoitoasema ottaa hoitaakseen huonokuntoisimmat asiakkaat ja pitää huolta myös putkaan majoitettujen mahdollisesta lääkehuollosta. Selviämishoitoasemalle ohjataan asiakkaita noin 2000 vuodessa, putkassa yönsä viettäviä kertyy vuoden aikana hieman enemmän.

Putkassa majoitutaan 12 tai 24 tuntia, eli säännöllistä uloskirjautumisaikaa ole – lähtö riippuu saapumisajasta. Toisinaan huoneen saa pitää muutaman ylimääräisen tunnin, jos kulkuyhteydet varsinaiseen uloskirjaamisaikaan esimerkiksi aamuyöllä ovat heikot eikä hakijaa järjesty. Naapurissa sijaitsevasta sosiaalitoimistosta on mahdollista neuvotella kuljetuskustannuksiin kompensaatiota, jos käteis- ja maksukorttitilanne on heikko.

– Huonojen liikenneyhteyksien vuoksi syrjäisimmille alueille poliisi saattaa viikonloppuna kuljettaa asiakkaan kotiin asti.

 

 

 

Putka majoituspaikkana

Paikallinen luokitus: **-

Kuvaus: Turvallisessa ympäristössä sijaitseva motellin kaltainen edullinen majoitustila. Vain aikuisille -konsepti, majoitusaika 12 tai 24 tuntia.

Sijainti: Tampereella hyvien palveluiden ja kulttuurikohteiden äärellä. Saman ketjun omistuksessa kohteita myös Jyväskylässä, Saarijärvellä ja Jämsässä.

Palvelut: Pehmeä, pesukelpoinen ja palamatonta materiaalia oleva patja. Wc-järjestelmä. Vesi kuuluu hintaan, mahdollisuus esimerkiksi särkylääkkeisiin. Ei uima-allasta, aamiainen ostettavissa toisaalta. Lattialämmitys, koneellinen ilmanvaihto, ei varsinaista ilmastointia. Mahdollisuus kotiinkuljetukseen.

Kuvan huoneessa ei ole ikkunaa uima-altaalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?