Kangasala korotti venepaikkojensa hintaa – Paikat varataan sähköisen varausjärjestelmän kautta

Venepaikkojen maksuja korotetaan Kangasalla. Esimerkiksi Vesaniemen laituripaikka maksaa tänä kesänä 120 euroa.

Kangasala korotti venepaikkamaksujaan täksi kaudeksi. Rantapaikasta joutuu pulittamaan nyt 60 euroa, kun se vielä viime vuonna maksoi 40 euroa. Laituripaikan saa viimevuotiseen tapaan 80 eurolla.

Myös saneeratun Vesaniemen maksuja nostettiin. Vesaniemen rantapaikka nousi 50:stä eurosta 70 euroon ja laituripaikka satasesta 120 euroon.

– Korotetut maksut ovat linjassa naapurikuntien hintojen kanssa, kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen kommentoi.

Vesaniemen korkeampia maksuja Järvinen perustelee sen muita rantoja paremmalla palvelutasolla.

– Siellä on uusittu laiturin rakenteet. Aisat ovat kunnolliset ja maallevetopaikka toimiva, kun rantaviivan tuntumasta on pohjaa syvennetty.

Järvinen sanoo, että kunta saa paljon palautetta matalista ja kivikkoisista rannoista, joilta on vaikea lähteä vesille. Maksamalla enemmän, voi saada veneensä Vesaniemeen.

Suosituimmat rannat täyttyvät ensin, joten kaikille halukkaille ei riitä paikkoja.

Varaukset verkossa

Venepaikan varaus ja maksu tehdään Kangasalla jatkossa sähköisen varausjärjestelmän kautta. Varausta ja maksua varten tarvitaan verkkopankkitunnus, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Varauksen voi tehdä osoitteessa https://verkkokauppa.kangasala.fi/venepaikat

– Varausta tehdessä tulee kiinnittää erityistä huomiota puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitukseen. Tietoja käytetään venepaikka-asioiden tiedottamiseen, Järvinen tähdentää.

Kangasalalaiset varaajat sekä mökkiläiset, joilla on ollut Kangasalan kaupungin venepaikka kaudella 2018, säilyttävät vanhan paikkansa uusimalla venepaikkavarauksen sähköisen järjestelmän kautta. Varauksen uusiminen tulee tehdä 2.5.–15.5.

Edelliskauden venepaikkavaraukset ovat voimassa 15.5. asti. Jos venepaikkavarausta ei ole uusittu verkkokaupassa siihen mennessä, paikka vapautuu järjestelmään varattavaksi. Kangasalalaisten uusien varaajien varausaika alkaa 20.5. Ulkopaikkakuntalaisten varausaika alkaa 27.5.

Venepaikoista ei lähetetä laskuja, vaan maksu tapahtuu varauksen yhteydessä verkkokaupassa. Säännöt ja ohjeet löytyvät Kangasalan kaupungin kotisivuilla haulla venerannat. Lisätietoja voi kysyä Jari Järviseltä (jari.jarvinen@kangasala.fi, 050 550 9079).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.