”Ei tämä ole maailmanloppu” – RaLun tyttöjen SM-pronssi haihtui katkeraan pisteen tappioon

RaLun Roosa Taipale (selin) ja Emilia Ingman taistelivat SM-välierissä, mutta mitali jäi puuttumaan. Arkistokuva

– Ei tämä ole maailmanloppu, huokaa RaLun valmentaja Tomi Ingman.

Maailmanlopulta se tosin saattoi hetken aikaa tuntua. Alle-17-vuotiaiden koripallotyttöjen SM-pronssi oli jo pälkäneläisten näpeissä. RaLu johti peliä viidellä pisteellä, kun peliaikaa oli minuutti jäljellä. Niin vain Helmi Basket kiri pisteellä ohi ja hienosta kaudesta jäi palkinnoksi karvas neljäs sija.

– Täytyy antaa heille tunnustus. He olivat runkosarjassa kakkosia, me neljänsiä. Ennen ottelua mahdollisuudet olivat fifty-fifty, joten tietysti tappio kaivelee. Oli kyllä kotimatkalla tyhjä olo, Ingman miettii.

Katkeruutta lisää ajatus, että pisteen tappio olisi Kostia-areenalla todennäköisesti kääntynyt voitoksi. Nyt pronssi ratkaistiin vieraskentällä. Valmentaja laskeskelee, että kotiedun merkitys on noin 5–10 pistettä.

Loukkaantumiset
rokottivat rajusti

RaLulle tuli pronssipelissä liikaa pallonmenetyksiä, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Puolustuspelaamiseen Ingman oli tyytyväinen, mutta hyökkäyspään tehoissa oli toivomisen varaa. Muutamille pelaajille tuli liikaa kuormitusta, kun kaksi takamiestä on ollut pitkään loukkaantuneina.

– Meillä on ollut törkeän paljon huonoa säkää näissä loukkaantumisissa. Esimerkiksi sarjan parhaimpiin senttereihin kuuluva Hanna Hirvonen on ollut poissa kentältä.

RaLun tytöt aloittavat kesäkautensa toukokuussa. Ingman jatkaa joukkueen peräsimessä. Harjoittelun määrää ei lisätä, mutta sen painotusta mietitään. Rimaa on nostettava entisestään.

– Pelasimme isolla ryhmällä kahta valtakunnan sarjaa. Kolmea tyttöä lukuunottamatta kaikki pystyivät pelaamaan sekä alle 17-vuotiaissa että alle 19-vuotiaissa. Nyt joukkue nousee 19-vuotiaiden sarjaan.

Ingman ei osaa sanoa ensi kauden kuvioista sen tarkemmin. Niistä palaveerataan myöhemmin.

– Nämä ovat lukiolaistyttöjä, eikä tarkoitus ole polttaa heitä loppuun. Aina tulee lopettamisiakin, mutta emme ole kesken kauden halunneet spekuloida jatkosta. Saimme kauden aikana paljon kokemusta myös kovista peleistä.

Ingman lupaa, että Pälkäneen tyttöjen koripallobuumi jatkuu myös syksyllä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.