Länkyn Taekwondo on nyt tähtiseura – tähtiseuramerkki luovutettiin Länkylle kulttuuri- ja hyvinvointitorilla

Perhekeskeisyys ja yhdessä tekeminen korostuivat myös Länkyn Taekwondon lajiesittelyssä. Tähtimerkin luovutti seuralle Laura Ojanen ja sen vastaanotti Taru Lappalainen.

Länkyn Taekwondo piti kaksi lajiesittelyä Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitorin ulkoalueella viime lauantaina. Esityksiä seurasi runsaslukuinen yleisö. Seuralle myös luovutettiin torilla Olympiakomitean ja Suomen Taekwondoliiton jättikokoinen tähtiseuramerkki osoituksena laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnasta.

Toiminnan laatu tarkastettiin Olympiakomitean kriteerien mukaiseksi Taekwondoliiton Tiiu Tuomen ja Hämeen Liikunnan ja Urheilun Tommi Lindroosin toimesta helmikuussa. Länkyn Taekwondo oli vuonna 2018 mukana Taekwondoliiton laatuseurahankkeessa, jossa tavoitteena oli tarkastella seuran toimintaa ja kehittää sitä Tähtiseurakriteerien mukaisesti. Työ onnistui hienosti, ja seura sai ansaitsemansa tunnuksen.

– Työmäärä reilun vuoden projektissa oli yli 130 henkilötyötuntia, joten varsin mittavasta työrupeamasta oli kyse, valaisee Taru Lappalainen.

Tähtimerkin luovutti Taekwondoliiton toiminnanjohtaja Laura Ojanen ja sen vastaanotti seuran puolesta puheenjohtaja Taru Lappalainen. Ojanen mainitsi luovutuspuheessaan seuran laadukkaan lapsityön lisäksi myös harvinaisen mahdollisuuden erityistukea tarvitseville lapsille ja nuorille harrastaa soveltavaa taekwondoa. Nyt toimivassa ryhmässä on kehitysvammaisia nuoria. Maamme yli 70 taekwondoseurasta Länkyn Taekwondo on vasta kolmas soveltavaa taekwondoa tarjoava seura.

– Suunnitelmissa on laajentaa soveltavan taekwondon tarjontaa muillekin erityisryhmille, esimerkiksi liikuntarajoitteisille lapsille ja nuorille, kertoo Esa Lappalainen, joka teki 2016 taekwondo-opettajatyönsä soveltavasta taekwondosta, mitä kilpailupuolella kutsutaan para-taekwondoksi.

Tähtiseuroja on Suomessa nyt yhteensä 516.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?