Kangasalan Voice-kaksikko Markus Salo ja Jhayden Aleo lupaa antaa lavalla kaikkensa – ”hieno reissu, kävi miten kävi”

Jhayden Aleo ja Markus Salo olivat vielä keskiviikkona Kangasalan maisemissa. Torstaina tie vei jo kohti Turun Logomoa ja perjantaisen semifinaalin harjoituksia.

The Voice of Finland – Nelosella pyörivä suosittu laulukilpailu – on tarjonnut tänä keväänä harvinaista herkkua kangasalalaiskatsojille: peräti kaksi kahdeksan parhaan joukkoon edennyttä on Kangasalta. Ohjelmaan haki alun perin yli 1500 laulajaa, joten saavutus on reilun 31 000 asukkaan paikkakunnalle väh9intäänkin hyvä. Markus Salo, 36, ja Jhayden Aleo, 17, eivät osaa sanoa, miksi Voice-menestystä on tullut juuri Kangasalle.

– Ehkä me vaan ollaan niin hyviä, kaksikko nauraa hyväntuulisena.

Perjantai-illan suora semifinaalilähetys siintää jo molempien mielissä.

– Hyvällä mielellä sitä odottelen. Jännittää sopivasti, mutta ei ole mitään paniikkitunnelmaa, poppimaista iskelmää mieluiten laulava Salo miettii.

Räppäri Jhayden Aleo jatkaa olevansa suoran lähetyksen alla pikemminkin stressaantunut kuin jännittynyt.

– Olen toki jo harjoitellut esitystä, mutta sen hiominen lopulliseen kuosiin jää aika pitkälti torstaille ja perjantaille. Totta kai sitä haluaisi, että esitys on nousujohteinen kuten tähänkin asti, ja paineita meinaa tulla siitä, miten sen tällä kertaa toteuttaisi, Jhayden pohtii.

Semifinaalissa on mukana kahdeksan laulajaa, joista neljä – jokaisen tähtivalmentajan tiimin paras – etenee finaaliin. Jatkoon pääsijät ratkeavat yleisöäänien perusteella.

Etapista toiseen

Sekä Markus Salo että Jhayden Aleo tähtäävät tosissaan muusikon uraan, kävi kilpailussa miten hyvänsä. Voice on ollut molempien mielestä jo nyt upea ja hieno reissu.

– Tämä on ollut oikeastaan etapista toiseen etenemistä: ihan ensin sitä toivoi, että jonkun tuomarin tuoli kääntyy jatkoonpääsyn merkiksi. Sitten seurasivat kaksintaistelu, knock out -vaihe ja livet. Aina sitä on keskittynyt siihen yhteen vaiheeseen ja kun sen on selvittänyt, on alkanut valmistautuminen jo seuraavaan vaiheeseen, Salo summaa.

Jhayden Aleo lisää, että kun on päässyt jo näin pitkälle, ei periaatteessa ole väliä, miten kilpailussa lopulta käy. Toisaalta nälkä kasvaa syödessä.

– Parhaamme teemme varmasti molemmat, että finaalipaikka aukeaisi. Jos näin ei käy, pää ei painu, vaikka toki se varmasti hetken harmittaa, Salo jatkaa.

Kaksikko on jo huomannut, että televisio-ohjelma on tehnyt tehtävänsä: ihmiset tunnistavat heidät, ja palautetta tulee paitsi somessa myös kaupungilla liikkuessa. Jhaydenin fanit ovat pääsääntöisesti nuorempia kuin Salon, joten Jhayden on saanut tottua melko suoraankin palautteeseen ihmisten ilmoilla liikkuessaan.

– Kaupan kassalla joku voi sanoa, että oli viimeksi hieno esitys. Huomio tuntuu ihan mukavalta, vaikka vaatiihan se totuttelemista, Jhayden Aleo sanoo.

Pian selviää, että pari Jhaydenin fania löytyy todella läheltä.

– Omat lapseni olivat vähän harmistuneita, kun eivät koulun takia ehtineet tapaamaan Jhaydeniä tähän haastatteluun, Salo mainitsee.

Harjut, Pelisalmi, Vesaniemi…

Jhayden Aleo on syntynyt Kangasalla, asunut muutaman vuoden Joensuussa ja palannut takaisin Kangasalle ekaluokkalaisena. Alakoulun hän kävi Vatialassa ja yläkoulun Pitkäjärvellä. Kangasalan lukiossa nykyisin jatkuvat opiskelut ovat viime aikoina hieman kangerrelleet: kursseja on jäänyt väliin ja osasta kursseja on tullut heikkoja numeroita.

– Onneksi opettajat ovat olleet ymmärtäväisiä, vaikka toki jossain vaiheessa minun on kurottava muita kiinni.

Markus Salo muutti perheineen Kangasalle kymmenen vuotta sitten, kun paikkakunnalta löytyi sopuhintainen asunto. Salo viihtyy erityisen hyvin Kangasalan harjuilla ja luonnossa.

– Yksi parhaita paikkoja on Pelisalmen grillipaikka. Siellä on mukava istuskella kaikessa rauhassa ja vaikka laittaa nuotiot ihan muuten vain.

Jhayden Aleon mielestä parasta Kangasalla on se, että kaupungissa ei ole liikaa ihmisiä, mutta tarvittaessa Tampereen laajempien palveluiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.

– Vesaniemessä vietin viime kesänä paljon aikaa, mutta en pelkästään siksi, että viihdyn siellä hyvin vaan myös siksi, että oli pakko päästä uimaan, kun oli niin hemmetin kuuma, Jhayden nauraa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.