Ruutanassa mietitään suurten toiveiden taloa – monitoimitalossa voisivat olla mukana kaupungin lisäksi seurakunta ja paikalliset yhdistykset

Vuoden 2022 alkuun mennessä valmistuvaksi toivottu Kangasalan Ruutanan monitoimitalo halutaan toteuttaa niin sanottuna KVR-urakkana, jossa urakoitsija vastaisi sekä suunnittelusta että toteutuksesta tilaajan asettamien lähtötietojen mukaisesti.

Kaupungin tavoitteena on, että neuvottelut urakoitsijoiden kanssa saataisiin suoritettua tänä vuonna ja varsinainen valintapäätös tehtyä alkuvuodesta 2020. Näin toteutukseen voitaisiin päästä keväällä 2020 ja monitoimitalo voisi valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tällä hetkellä käynnissä on tilatarveselvitys, jota ollaan kaupungin mukaan laatimassa yhdessä käyttäjien kanssa.

Ruutanan yhdistykset ja asukkaat keräsivät viime syksynä vetoomuksen allekirjoituksineen monitoimitalon rakentamiseksi Ruutanaan. Yksi keskeinen toive oli, että asukkaat otettaisiin mukaan suunnitteluun. Vielä alkukeväästä Ruutanassa oltiin pettyneitä siihen laajuuteen, jolla kaupunki oli kelpuuttamassa asukkaita mukaan projektiin.

Myös Kangasalan seurakunta, joka miettii linjauksia toimitilaratkaisuilleen, on ilmaissut kiinnostuksensa olla mukana monitoimitalohankkeessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?