Pälkäneen yrityskentässä positiivisia merkkejä kesän lähestyessä

Kevättä sanotaan usein toimeliaisuuden ajaksi: luonto herää horroksesta eräänlaisesta talven jälkeen, ja ihmiset siinä sivussa. Sama on ollut nyt havaittavissa poikkeuksellisen näkyvästi pälkäneläisessä yritysmaailmassa.

Pitkään tyhjäkäynnillä ollut ravintola Onkkaalassa palaa toimintaan ja tuo samalla uusia palveluita pälkäneläisille. Myös kuntakeskuksen kahvilatarjonta monipuolistuu jälleen, kun Onnenkenkä saa seuraajan. Muitakin tyhjäksi jääneitä tai jääviä paikkoja on paikkautumassa, ja esimerkiksi apteekki on laajentamassa aukioloaikojaan. Aiemmin tänä vuonna Pälkäne sai muun muassa oman katsastusaseman ja huoli joidenkin yritysten lopettamisesta tai pois vetäytymisestä osoittautui turhaksi.

Kasvanut aktiivisuus ei välttämättä ole suoranainen merkki mistään isosta kehityssuunnasta, mutta asukkaita tyhjillään olleiden liikekiinteistöjen täyttyminen tai palveluiden muu koheneminen lämmittävät varmasti. Mahdollisia uusia kuntalaisia – ja heitä havittelevaa kuntaa – asia todennäköisesti myös innostaa, ja toukokuun lopun kesänavaus-tapahtumakin näyttäytynee myös ulkopaikkakuntalaisen silmään entistäkin kiinnostavampana.

Viime vuonna Pälkäneelle perustettiin 52 uutta yritystä, ja kaikkiaan Pälkäneellä toimii kaupparekisterin mukaan lähes 600 yritystä. On hyvä muistaa, että palveluiden vahvistumisen ja vetovoiman kasvamisen näkökulmasta yhtä tärkeää kuin uusien yritysten saaminen on jo toimivien yritysten jatkaminen. Se on pitkälti kuntalaisten ostokäyttäytymisen varassa.

Sopii toivoa, että positiivinen vire ei jää keväiseksi hetken henkäykseksi vaan se kantaa pidemmälle – ja kenties jopa vastustamattomasti laajenee ympäristöönsä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.