Vanhalla Orivedentiellä vaarallisia tilanteita – Huumekuski heitteli poliisien tielle muun muassa puutarhaletkun ja valaisimen

Pitkäperjantaina Oriveden 9-tiellä poliisipartiota vastaan tuli huomattavaa ylinopeutta ajanut auto, joka ohitteli vaarallisesti. Partio kääntyi kaahaajan perään, mutta menetti siihen välillä näköyhteyden.

Kaahari löytyi jälleen Oriveden keskustan liikenneympyrästä, josta hän kääntyi kohti Kangasalan Ponsantietä. Vaaralliset ohitukset ja törkeä ylinopeus jatkuivat edelleen. Vuonna 1963 syntynyt mieskuljettaja ohitteli 150–160 km/h nopeudella, vaikka vastaan tuli autoja. Osa ohituksista tapahtui liikenteenjakajien väärältä puolelta.

Tiellä 58 Eräjärventien risteyksen jälkeen keskinopeudeksi mitattiin 154 km/h, kun tien nopeusrajoitus on 50 km/h.

Lähestyessään Yliskylän risteystä kuljettaja alkoi heitellä tavaraa autostaan. Hän onnistui viskaisemaan tielle metallisen akkulaturin, pitkän puutarhaletkun ja jonkinlaisen valaisimen 130 km/h:n vauhdissa.

Naappilan kohdalla keskinopeudeksi mitattiin 127 km/h, kun tien nopeusrajoitus on 50 km/h. Kuljettajan ajolinjat kulkivat melkein koko ajan vastaantulijoiden kaistalla. Kaksi kilometriä Naappilan jälkeen kaahaajan matka päättyi bussipysäkille. Takaa-ajon pituudeksi mitattiin 21,7 kilometriä.

Kuljettajan verestä löytyi amfetamiinia. Autossa oli väärät rekisterikilvet, joten syyte tulee myös ajoneuvorikoksesta. Autosta löytyneet pienoiskiväärin patruunat tuovat syytteen lievästä ampuma-aserikoksesta.

Ruutanassa kortiton rattijuoppo

Pitkäperjantai-iltana Tampereen liikenneyksikön haaviin jäi rattijuoppo Ruutanassa. Poliisipartio kiinnitti huomiota Ruutanan K-marketin pihassa olevaan epämääräiseen autoon. Poliisit lähtivät auton perään ja saivat sen kiinni Ruutanan Shelliltä.

Ratista löytyi vuonna 2001 syntynyt mieskuljettaja, joka puhalsi alkometriin 0,8 promillen lukemat. Kuljettajan verestä löytyi myös kannabista. Miehellä ei ollut ajokorttia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.