Rautajärven koululla vietettiin Vihreän lipun pajapäivää

Pajapäivän rasteja oli sekä ulkona että sisällä.

Perjantaina 5. huhtikuuta Rautajärven koulussa oli pajapäivä. Pajapäivässä oli ryhmät, jotka kiertelivät ympäri koulua. Pajoja oli yhteensä viisi. Kolme niistä oli sisällä ja kaksi oli ulkona. Pajapäivän aihe oli kierrätys. Harjoittelimme kierrättämään roskat oikein ja laittamaan ne oikeisiin roskiksiin.

Oli Kahootia, askartelua, kierrätys-Kimbleä, roskien lajittelua ja kompostiautomaatin tekemistä. Kaikki pajat oli hyviä kierrätykseen liittyen. Askartelussa me askarreltiin vappuhattuja, kanoja ja kynäpurkkeja ylijääneistä papereista ja langoista. Liitutaululajittelussa meillä oli kortteja, joissa oli jonkin asian kuva ja se piti pistää liitutaululla olevaan alueeseen, esimerkiksi banaanin kuoret kompostiin. Kompostijutskassa oli kortteja, joita piti lajitella eri roskiksiin ja paperit sun muut maatuvat kompostiin.

Luonnon säästö on toisinaan helppoa, sitä voi säästää vaikka näin: Jos olet menossa johonkin lähistölle, vaikka kauppaan yksin, voi käyttää pyörää tai mennä jalan. Käytät vähemmän sähköä. Jos luet, voit silloinkin käyttää luonnon valoa. Lajittelet roskat oikeisiin roskakoreihin ja et roskaa.

Pajapäivä oli hauska siitä syystä, että oppi enemmän lajittelemisesta ja oli hauskaa! Pajapäivä oli mukava siksikin, että aihe oli tarpeellinen.

Antti Mattsson, Annukka Ilvesmäki, Helmi järvi

 

Muistakaa pitää luonnosta huolta!

Ella Vierikka

 

Saimme myös kompostoida ja kierrättää. Ainakin harjoitella.

Tyyne Matilainen

 

Jutun kirjoittajat ovat Rautajärven koulun oppilaita

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?