Lauluja ajasta ja rakkaudesta Luopioisissa

Mikkolan Navetalla Luopioisissa soivat tulevana lauantaina suomalaiset laulelmat. Leena-Maija Ruuskanen ja Hannu Riihivaara laulavat yhdessä ja yksin, ja Leena Aarnipuu säestää. Kolmikko on vuosien ajan tehnyt musiikillista vapaaehtoistyötä eri kokoonpanoissa seudun hoivakodeissa. Näistä kokemuksista ja yhteisestä intohimosta musiikkiin on koottu konsertin ohjelma: Lauluja ajasta – ja rakkaudesta. Pääsymaksullinen konsertti alkaa kello 14.

Laulujen säveltäjänimet kurottavat sadan vuoden kaareen Oskar Merikannosta Petri Laaksoseen, Fredrik August Ehrstömistä Kaj Chydeniukseen. Tekstien takaa löytyvät sekä Eino Leino ja Aleksis Kivi että Aulikki Oksanen ja Jukka Virtanen.

Aarnipuu ja Ruuskanen opiskelivat kauan sitten yhtaikaa Sibelius-Akatemiassa ja tapasivat uudelleen toisensa Hämeenlinnassa. Riihivaara puolestaan tutustui Aarnipuuhun liittyessään hänen johtamaansa kuoroon. Esiintyjien yhteenlaskettu 213 vuoden kokemus elämästä kertoo omaa tarinaansa laulun yhdistävästä voimasta.

Aarnipuu ja Ruuskanen ovat tehneet työuransa musiikin ammattilaisina. Riihivaara on musiikinharrastaja, joka palasi nuoruutensa lauluharrastukseen vasta työuran loppupuolella ja alkoi määrätietoisesti opiskella yksinlaulua. Monet muistavat hänen upean äänensä taannoisesta venäläisten romanssien konsertista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?