TVOF-voittaja Markus Salo latasi voittonsa jälkeen akkuja mökkimaisemissa: ”Hetken kestää ymmärtää, mitä tässä tuli tehtyä”

– Iloinen, onnellinen ja hieman väsynyt, Markus Salo kertaa tunnelmiaan voittoisan viikonlopun jälkeen. The Voice of Finland antoi miehelle paljon: kontaktiverkostoja, kokemusta siitä, miten asioita tehdään isosti, oppia suuresta tv-produktiosta sekä televisio-ohjelman mukanaan tuomaa näkyvyyttä. – Tärkein oppi oli kuitenkin se, että pysy omana itsenäsi ja ole aina sitä, mitä aidosti olet, Salo lisää.

Markus Salo on edelleen hieman pyörällä päästään. 36-vuotias kangasalalainen lauloi perjantaina The Voice of Finlandin kahdeksannen kauden voittajaksi. Voitto irtosi selvällä erolla, sillä Salo sai yleisöäänistä hurjat 41,9 prosenttia, kun toiseksi sijoittunut Jasse Jatala keräsi äänistä 28,6 prosenttia. Kahden muun finalistin, Sara Jagrounyn ja Roope Palmun, äänisaaliit jäivät huomattavasti pienemmiksi.

– Iloinen, onnellinen, hämmentynyt ja hieman väsynyt – siinäpä ne päällimmäiset fiilikset tällä hetkellä, Salo miettii tiistaina.

Salo tulkitsi laulukilpailun finaalissa Kaija Koon kappaleen Kylmä ilman sua sekä lähetyksen huipentaneen Yön Minne tuulet vie. Viimeinen kappale oli kunnianosoitus Saloa kilpaillussa valmentaneelle, helmikuussa yllättäen menehtyneelle Olli Lindholmille.

– Tiesin, että minulla voi olla ihan hyvät saumat menestyä, mutta yllätyin siitä, kuinka isoiksi meidän laulajien erot lopulta kasvoivat. Olen tietysti kiitollinen saamistani äänistä, mutta semifinaalilähetyksen haastattelussa lupaamiani äänestysbissejä en kyllä pysty kaikille tarjoamaan, Salo nauraa.

Salon päivät voittoisan finaalin jälkeen ovat sujuneet melkoisessa myllerryksessä. Suoran finaalilähetyksen jälkeen TVOF-väki suuntasi jatkoille turkulaiseen yökerhoon. Seuraavana aamuna tie vei jo Helsinkiin ja Sanomataloon voittajalle etukäteen buukatulle yksityiskeikalle.

– Voittoa juhlin siis hyvin maltillisesti. Helsingistä matkasin suoraan Vesilahdelle mökkimaisemiin. Järven rannassa oli hyvä koota ajatuksia, kelata mennyttä puolta vuotta, rentoutua ja tasoittaa viikonlopun aiheuttamaa tunnemylläkkää. Ei sitä vieläkään oikein tajua, mitä tuli tehtyä.

Jatko selviää yksi pala kerrallaan

Salon puhelin on soinut ja piipannut viestiä ahkerasti alkuviikon aikana, ja myös kalenteri on täyttynyt tasaista tahtia. Tiistaina Salo neuvotteli Stereon kanssa tulevasta yhteistyöstä, sillä laulukilpailun voittajana hän pääsee tekemään yhteiskappaleen bändin kanssa. Kesällä luvassa on myös festarikeikka yhdessä Stereo-yhtyeen kanssa. Keikkapyyntöjä on muutenkin alkanut tulla mukavaa tahtia.

– Ihan mahtavaa päästä tekemään Stereon kanssa yhteistyötä, odotan kovasti.

Kisan pääpalkintona olleesta levytyssopimuksesta Universal Musicin kanssa Salo ei osaa vielä kertoa tarkemmin. Hänen toiveissaan kuitenkin on, että kappaleita päästäisiin tekemään mahdollisimman pian – ihan jo senkin takia, että musiikkipiireissä uusia laulajia tulee ja menee, eikä Salon suunnitelmissa ole jäädä tähdenlennoksi.

– Mieluiten menisin popahtavalla, nykypäivään istuvalla iskelmälinjalla. Mutta katsotaan nyt rauhassa, millaisia toiveita levy-yhtiöllä on. Levyn linja määrittelee toki kovasti myös tulevien keikkojen linjaa, Salo miettii.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.