Raumalaiset tuulettelivat etukäteen helppoa vastusta – Luja-Lukon minitytöt huuhtoivat kultaa II divisioonassa

Pälkäneen Luja-Lukon voittoisa minityttöjen joukkue: ylärivissä vas. Elsi Jokinen, Saga Pajula, Miia Hirvonen, Sanni Ketola, Lea Wallgren, Kerttu Huhtala, Martta Mattila, Anni Haimi ja Tesla Gylling, alarivissä: Aino Vuotari, Sonja Tuhola, Ava Pfäffli, Taimi Raivio, Jenna Minkkinen ja Ella Kilpinen. Joukkuetta valmentaa Kirsi Tuhola ja Ida Östring.

Läntisen alueen II divisioonan finaaleissa Pälkäneen Luja-Lukon koristytöt raivasivat tiensä finaaliin voittamalla tiukassa välierässä Feeniks Basket Green:n lukemin 29–22.

Finaalissa vastaan asettui Rauma Basket, jolle Pälkäne oli hävinnyt syyskaudella seitsemällä pisteellä. Kuuleman mukaan raumalaiset tuulettelivat ”helppoa vastusta” välierän jälkeen. Viesti Luja-Lukon tytöille oli siis hyvin selkeä: pelataan ensin ja katsotaan, kuinka käy.

Peli oli todella tiukkaa alusta asti ja puoliajalla tilanne oli 19–14 Rauman joukkueen hyväksi. Kolmannen jakson alkuun Luja-Lukko pystyi murtamaan raumalaisten tiukan puolustuksen nopeilla syötöillä.

Vielä kun ratkaisijoiksi löytyi neljä eri korintekijää, alkoi mahtava nousu, kolmas jakso Pälkäneelle 6–14. Viimeisen jakson armoton puolustus ja tilanteiden loppuun asti pelaaminen sinetöi tyttöjen voiton lukemiin 31–38.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?